Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '08

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Bu sistem, zayıflatmaktan başka ne işe yarar?

Vücudunuzun şekle girmesini sağlar... Kendinizi zinde, enerjik hissetmenizi sağlar... Bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını sağlar... Gelecekte karşılaşabileceğiniz bir şeker hastalığı probleminiz varsa ortadan kalkmasını veya erken teşhis edilmesini sağlar... Kilo probleminiz sandığınız gibi aşırı yemekten kaynaklanmıyorsa başka bir sağlık probleminden kaynaklanıyorsa bir an önce ortaya çıkmasını sağlar... Kalp-damar hastalıkları açısından riskinizin azalmasını sağlar... Psikolojik olarak kendinizi iyi hissetmenizi sağlar...

Tüm bunları nasıl yapar? Diğer yazılarımı dikkatlice okuduysanız zaten bu sorunun cevabını kendiniz verebilirsiniz. Ama yine de şöyle bir toparlarsak; siz kan şekerinizi aşırı yükseltmeyecek dolayısıyla aşırı insülin salgılatmayacak gıdalarla beslendiğiniz için vücudunuz fonksiyonları için ihtiyaç duyacağı enerjiyi depoladığı yağlardan sağlamaya karar verir. Bunun neticesinde depolanmış yağlarınız yanmaya ve sizde nerede en çok fazlanız varsa o bölgeden erimeye başlarsınız. Bunu yaparken yeterince protein alacağınız için kas dokularınız azalmaz aksine eksik varsa tamamlanır. Kaslarınız eksilmediği ve yağlarınız gittiği için kendinizi daha enerjik, zinde hissedersiniz. Şeker dengeniz bozulmadığı için ağırlık hissi, uyku hali göze çarpmaz. Lifli/posalı gıdalar glisemik indeks değerleri düşük gıdalar olduğu için bağırsaklarınız düzene girer.

Doğru beslendiğinizden emin olduğunuz halde açlık hissiniz sizi zorluyorsa ve/veya yeterince kilo kaybedemiyorsanız problemi başka yerde aramanız gerekir ki bu da gizli hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur.

İnanın her şeyden önemlisi giden her bir kilo 10 terapi seansı yerine psikolojinize doping etkisi yaratır:)))
Sevgimle...

 
Toplam blog
: 25
: 1648
Kayıt tarihi
: 24.01.08
 
 

Annem çok dua etmiş "abisinden çok çektim ne olur bu iştahlı olsun" diye; olmuşum da.... 1 yaşınd..