Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Bu sisteme güvenilir mi?

Bu sisteme güvenilir mi?
 

Bir buçuk milyon kişi içinde sadece kız öğrencilerin sınava girdiği bir okul! Yani okulda erkek öğrenci sınava giremiyor. Okulun bulunduğu ilçe de böyle düşünenlerin çoğunlukta olduğu bir yer. Yakından bir yerlerden yüksek sesle, sürekli dua sesleri geliyor. Böyle bir tesadüfe kimse inanmaz. 

Günümüzde yaşananları okumayı bilenler için şaşırtıcı değil ama gerçekten mide bulandırıcı bir durum ile karşı karşıyayız. 

Bunlar sistemli adımlar. Masum gibi görünen ama masum olmayan, yavaş yavaş alıştıran adımlar. 

Kendine yön arayan bilgisiz ve kararsızlara "en güçlü biziz. istediğimizi yaparız" diye güç gösretip yanına çeken adımlar

Sınava başı açık ama saçlarını topuz yapmış öğrencilerin topuzlarının içine baktıran ama türbanlı genç kızların türbanlarının içinde hiç bir illegal unsur olmayacağını önceden kabul etmiş sistemin adımları. 

Dün bir öğrencinin söylediği gibi mi durum?

"Biz bu sınavda hiç beklemediğimiz şeylerle karşılaştık ve perişan olduk ama malum cemaatin bazı dershanelerinde okuyan arkadaşlarımız var; onlarla konuştuk. Onlar hiç de şikayetçi değiller. Onlar yine benzeri sorularla sınava hazırlanmışlar. Adamlar sanki biliyor nasıl sorular geleceğini" 

Belki de kendi sınavı iyi geçmedi diye isyan ediyordu bu öğrenci. Sahilde, sınav sonrası gerginlik atmak için bir araya gelmiş, kız erkek karışık bir gruptular ve hepsi hayal kırıklığı içindeydiler. Ama onları doğrulayacak kadar da çok şey duyduk ve gördük bugüne kadar. Bu söylenenin doğruluğunu anlamak için sınav sonucunu ve dereceye girenlerin fotoğraf çektirirken giyecekleri dershane tişörtlerini görmemiz gerekiyor. 

Toplum yaşamımızdaki bu durum için özet yapmam gerekirse; 

Ayıp yok! Günah yok! Vicdan yok! Sorumluluk yok! Ahlak yok!

Sadece intikam var! Öçlerini ala ala bitiremedikleri ve intikam aldıkça hırslandıkları bir tatminsizlik var! 

 
Toplam blog
: 62
: 548
Kayıt tarihi
: 08.09.10
 
 

Ceyhan 1966 doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Şiir ve öykü seviyorum. Atatürk ve Uğur Mumcu yol g..