Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Bu sitede ne kadar Fenerli varsa...

Bu sitede ne kadar Fenerli varsa...
 

Yok! Göründüğü gibidir.


Niyetim; niza çıkarmak değil. Editörlerden şahsıma gelebilecek olası bir “güvenilir üyelik” teklifini engellemek için olmadık taktiklere başvuran arkadaşlar hemen sevinmesinler. Yazacak konu sıkıntısı çektiklerini biliyorum. “Ah, Culduz bir şeyler yazsa da ortalık şenlense, biz de tıktık ve yorumlardan nasiplensek.” diye alesta bekliyorlar ama hiç heveslenmesinler. Biliyorum; zenginin tıktıkı züğürdün çenesini yorarmış. “Blogda işler kesat, yazılarımız niye okunmuyooo?” diye ağlaşmanın da kimseciklere bir yararı yoktur. Çalışırlarsa, onların da olur.

Evet efendim, ne diyorduk? Başlıkta da belirttiğimiz gibi bu sitede ne kadar Fenerli üye varsa, o kadar da cimbomlu üye var. Gece demeyip, gündüz demeyip(Tesadüfen seçtiğimiz)300 MB üyesinin sayfalarını, yazı ve yorumlarını didikledik. Ana sayfalarında bulunan resimlerini süzdük. Nick şeylerinden mana çıkarıp, isimlerini süzgeçten geçirdik. “Tutsa tutsa hangi takımı tutar?” yöntemiyle gerçekleştirdiğimiz bu zahmetli ve de "objektif"araştırmanın sonucu ortaya şöyle bir tablo çıktı:

Beşiktaşlı üye sayısı: 110.

Cimbomlu üye sayısı: 90.

Fenerli üye sayısı: 90.

Diğer takımları tutanlar: 10.

Analiz:

Dikkat edilirse, MB üyeleri üç büyüklere meyilli, ayrıca Fenerli ve Cimbomlu üyelerin toplamı Beşiktaşlı üyeleri geçiyor ama birbirlerine bir üstünlük sağlayamıyorlar. Sanırım aralarındaki rekabet de bundan kaynaklanıyor.

Bu sene ipi hangi takım göğüsler?

Hazır elimiz değmişken bu konuya da eğildik ve ince hesaplar yaparak ilginç sonuçlara ulaştık. Şampiyonluğa oynayan 5 takımın bundan sonra yapacakları 11 maçı mercek altına aldık. “Yense yense kim yener?” yöntemiyle yaptığımız bu garantili araştırmanın sonuçlarına göre sıralama şu şekilde oldu:

  1. Beşiktaş (Şampiyon)
  2. Trabzonspor
  3. Galatasaray
  4. Fenerbahçe
  5. Sivasspor

Analiz:

Bu sıralamadan da anlaşılacağı gibi gelecek sene Şampiyonlar liginde Beşiktaş ve Trabzonspor’u göreceğiz. Lig üçüncüsü Galatasaray ile Fortis Kupası finalinde Beşiktaş’a 2-1 yenilecek olan Sivasspor ülkemizi UEFA kupasında temsil edecekler. Güzide kulübümüz Fenerbahçe’nin hangi organizasyona katılacağı kulüp yönetimi tarafından belirlenecek ve büyük bir olasılıkla bu kulübümüz de ülkemizi “İnter Toto” da temsil ederek bir ilki gerçekleştirmiş olacak.

Kadıköy Fatihi kim olacak?

Sevinerek bildireyim ki; UEFA kupasının Rüştü Saracoğlu Stadında yapılacak finalinde İngiltere’nin Manchester City takımını uzatmalarda attığı bir golle 1-0 yenecek olan Galatasaray, bundan sonra “Kadıköy Fatihi” olarak anılacak.(Allah söyletiyor, bu konuyu araştırmamıştım) Ama ne var ki final gecesi acilen toplantıya çağırılan Fenerbahçe yönetimi “Artık Fenerbahçe’ye yakışır yeni ve modern bir stat yapmalıyız” diye karar alacağından, bu statta yapılan en son maç UEFA kupası finali olacak.(Neden acaba, bakın şimdi ben de merak ettim.)

Kimler düşüp, kimler çıkacak?

Düşmez kalkmaz bir Allah demişler ama futbolda düşmek de var çıkmak da… Hacettepe, Kocaeli ve İ. Büyükşehir Belediye takımları gelecek sene bir alt kümede yarışacaklar. Vestel Manisa ve Altay direk, Boluspor ise PO maçları sonucu Süper Lige çıkacaklar.

Seçimlerde neler olur?

Spora siyaset karıştırmayalım derim. Ben şimdi tutup da “AKP %56, CHP %15, MHP %12 oranında oy alırlar” diye ahkâm kesemem. Seçim günü takke düşer kel görünür.

Bu akşam çıkacak olan sayısal numaralar?

Bu kolay. Öyle araştırmaya taraştırmaya gerek yok! Yazarsınız kupona 4-9-16-25-36-49 sayılarını ve keyfinize bakarsınız.

Sonuç?

Valla işte gördüğünüz gibi kavga etmeden, didişmeden de yazı yazılabiliyor. Yeter ki isteyin. “Blogda işler kesat, yazılarımız okunmuyo, tartışma yazıları tık alıyooo” diyen arkadaşlar öncelikle kendilerini sorgulamalı. Neymiş efendim? Blogdaki tartışmalar “uslu üyelerin” okur oranını azaltıyormuş! Ba ba ba! Elinizi vicdanınıza koyun da söyleyin Allah aşkına. Örneğin bu yazıda “tartışma” gerektirecek tek bir satır var mı? E yok tabii! Son derece bilimsel ve de barışçıl bir yazı. İlk 24 saat içinde en az 150 kişi okuyup, 10 kişi de yorum yazarsa bu yazıya, yeter de artar bile. Bu yazı çok okunmuş demektir, bu kriz ortamında. (Allah bin bereket versin.)

Neden derseniz…

Geleceği önceden söyleyenleri pek sever bizim insanımız, işte ondan. Yani efendim yeter ki insan istesin, tarafsız ve tartışmaya yer vermeyecek bir şekilde objektif yazılar yazabiliyor. Bu yazı örnek olur inşallah. Dediğim gibi, fanatikliğin lüzumu yok!

Karakartal Ole!

 
Toplam blog
: 312
: 1658
Kayıt tarihi
: 10.02.07
 
 

Önceleri konuşurdu insanlar, "yazmak", sonraların işi... Duygu ve düşüncelerimizin yanı sıra gözl..