Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '10

 
Kategori
Spor
 

Bu soruları kim cevaplayacak?

Bu soruları kim cevaplayacak?
 

Galatasaray’ın lig lideri ile arasındaki puan farkı 13; sonuncu Kasımpaşa ile 10… Yani Galatasaray bu haliyle ligin dibine daha yakın duruyor.

Bu görüntü Galatasaray’ın çöküşünün resmidir, sonucudur.

Şimdi moda Galatasaray’ın nasıl kurtulacağının cevabını aramaktır. O zaman bu kurtuluş reçetesini daha geniş ölçekte tartışmaya açalım.

  1. Brezilya milli takımında defansın solunda görev alan ve fena da oynamayan Santos nasıl oluyor da Fenerbahçe formasını sırtına geçirdiğinde bir anda bütün yeteneklerini yitirebiliyor?
  2. Vatandaşı Baroni nasıl bu kadar vurdumduymaz, önündeki topa ayağını uzatmaz bir tavır içine girebiliyor?
  3. Birkaç ay öncesine kadar Galatasaray’ın bütün dertlerini çözeceğine inanılan, Bosna milli takımının yıldız oyuncusu, Bundesliga’nın hatırı sayılır futbolcularından Misimoviç hangi süreçlerden sonra kadro dışı kalabiliyor?
  4. Dünya kupasında Brezilya milli takımı forması giymiş Elano Galatasaray’da nasıl ikinci, üçüncü sınıf futbolcu konumuna iniyor?
  5. İspanya gol kralı Güiza nerelerde?
  6. Üç büyük kulübün transferinin başında bulunanlar nasıl oluyor da uzun süreli ve müzmin sakatlıklara sahip oyuncuları bulup Türkiye’ye getiriyorlar?
  7. Beşiktaş, Tabata, Holosko, Nobre gibi oyunculara neden ve nasıl bu kadar paralar akıtmıştır?
  8. Kulüpler transfer yaparken ve teknik adam seçerken hangi kriterleri göz önünde bulundururlar? Örneğin bu sene Beşiktaş yaptığı transferlerle kurduğu takımının oynamaya çalıştığı futbolla bir denkliği ya da dengesi var mıdır?
  9. Galatasaray geçen sezon Nonda’yı gönderip santraforsuz oynamayı hangi futbol düşüncesi ile hayata geçirmiştir?
  10. Mehmet Topal, Keita neden gönderilmiştir?
  11. Skibbe, Bülent Korkmaz, Rijkaard, Hagi çizgisinde ne fark vardır? Bu teknik adamlarla neden anlaşılmış ve hangi gerekçelerle gönderilmiştir? Hagi’nin alternatifi için araştırmalara başlanmış mıdır?
  12. Galatasaray’ın sol ayaklı kaç futbolcusu vardır? Sol kanat sorununun farkına varılmış mıdır? Caner'in gidişine neden seyirci kalınmıştır?
  13. Futbolda en kalıcı mevkiler stoperde oynayan oyuncular olmasına rağmen, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’de gelecek sene şu oyuncular direkt olarak stoperde oynayacaklar diye kaç futbolcu sayabiliriz?
  14. Üç büyük kulübün futbol şubelerinin tam bir organizasyon şemaları var mıdır? Herkes ne görevi ifa ediyor olduğunun bilincinde ve farkında mıdır? Örneğin geçen sene Fenerbahçe’de uygulamaya koyulan sportif direktörlük kurumunda görev almış Aykut Kocaman görev tanımlarını biliyor muydu? Bu sene bu kurumun işlerliği nedir? Her hangi bir işletmede böylesi bir belirsizlik kabul edilebilir mi?
  15. Futbolu hepimiz çok seviyoruz çok doğru ancak onu doğru düşünebiliyor ve yerli yerine koyabiliyor muyuz? Taraftarımız futboldan ne anlıyor? Kendi takımı 5-2 öndeyken futbolcusunu ıslıklayan veya yuhalayan bir taraftarın futboldan ne bekliyor ya da anladığını düşünmeliyiz?

Aslında her hafta bu sorulara aklımıza geldiğinde eklemelerde bulunmalıyız. Soru sormak demek çözüm için bir arayışta bulunmak anlamına geliyor.

Bu soruları kim cevaplayacak?

http://twitter.com/uzaygokerman

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..