Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bu soykırım değil de nedir?

Bu soykırım değil de nedir?
 

Sanki Akdeniz’in bir yanından öteki yanına geçmek yasak. Niye? Sebebi gizli ama çok basit. Çünkü Akdeniz’in bir tarafında Beyazlar oturur; öteki yanında Karalar… Ve hiçbir zaman Aklar Karaların denizin bir yanından öteki yanına geçmesine izin vermez.
 
Verir.. Ne zaman? Eğer babanız çok zenginse; kralsa veya emperyalistlerle işbirliği yapan bir işbirlikçi ise geçici bir süre kalmaları için “kara”lara Avrupa’ya gelmeleri için izin verirler. Yoksa , öldür Allah ülkelerine giriş için izin yoktur. 
 
Ne var peki, Avrupa’da ve Afrika’da… Avrupa’da para var, mal var, mülk var , güzellik var , zenginlik var.. Yani, var oğlu var… Öteki tarafta, Afrika’da… Yok oğlu yok : İş yok, para yok, sermaye yok, çocuk çok, fakirlik diz boyu; yiyecek ekmek aslan ağzında.
 
Elbette Afrikalılar da öteki tarafa canını atmak için elinden geleni yapıyor. Ne yapsın?
 
Avrupa zengin, niye?  Çünkü asırlardır Avrupa,  Afrika'yı sömürür durur; insanlarını köle diye kullanır; madenlerini satar; elmasını, altınını elinden alır… Topraklarını kabanlar. Asırlardır, Avrupa Afrika’yı zalimce, acımadan sömürür durur. Afrika’nın (ve bütün gelişmemiş ülkelerin) serveti Avrupa’da toplanır. 
 
Zavallı Afrikalılar uyanıncaya kadar, bütün toprakları Avrupalılar tarafından paylaşılmıştır ve yüzlerce yıl bütün Afrika  ülkeleri sömürülmüştür.
 
Kim nereyi sömürmüştür; bakın görün…
 
İngiltere : Güney ve Doğu Afrika, Hindistan, Avustralya, Kanada, Endonezya, Papua Yeni Gine, Orta Doğu'nun bir kısmı; 
İtalya : Habeşistan; kuzey Afrika
Fransa : Batı ve Kuzey Afrika, Cezayir, Madagaskar, Güney Çin'in bir bölümü, Vietnam ve Tayland; 
Belçika : Kongo
Hollanda : Güney Afrika
Bunların içlerinden , sömürgeci İngilizler şimdiye kadar dünyanın 170 ülkesini sömürdüler.
 
“Afrika’da sömürü hala sürüyor. Afrika’da hektar hektar tarım arazileri ecnebi ülkeler tarafından ya satın alınıyor veya kiralanıyor. Bu topraklarda organik tarım yapılıyor. Ancak ürünler pahalı olduğu için Afrika içinde tüketilemiyor.”
 
“2009 yılında İklim Zirvesi yapıldı. Afrika’ya yapılacak yardım 100 milyar dolar olarak tesbit edildi. Sömürdükleri açlık kıtasına dünyanın borcu var. Ancak vaad edilen para Afrika’ya hâlâ verilmedi.”(yeni asya, 22.ağustos,2011)
 
Afrika’nın hemen hemen sömürülmeyen hiçbir ülkesi yok. Afrikalılar dün de açtı, susuzdu; bugün de aç, susuz, fakir ve aynı zamanda birbirleriyle kavgalı.
 
Afrikalılar niye bu ülkede kalmak istesinler ki… Atlıyorlar 70-80 kişi bir bota.. Haydi bakalım Avrupa’ya: Yunanistan mı olur, İtalya mı… Dümeni doğrultup gidiyorlar.
 
Ne yazık ki, yüz binlerce mülteci her gün ölüm korkusu içinde yaşamaktansa Avrupa'ya ulaşmak için ölümü göze alıyorlar.
 
Ama… Ama ne yazık ki içlerinden çok azı istedikleri, arzuladıkları ülkeye varıyorlar. Gerisi şu veya bu şekilde yollarda ölüyor.
 
Bir deyime göre bugün “Küresel mülteci felaketi” var.. Peki, bunu kim yarattı? Afrika’yı asırlardır hiç utanmadan, çekinmeden sömüren Avrupalı’lar… Onları aç bıraktılar, susuz bıraktılar, geri bıraktırdılar ve sonuç bu… Aç, susuz, işsiz, güçsüz ve önce Avrupa’nın, sonra dünyanın başına bela olacak bir anakara..!
 
Herkes yaptığını çeker.
 
Zavallı insanlar , daha dün bir botta 700 kişi boğulup gitti. Bugün bilmem kaç kişi… Ölüp gidenlerin haddi hesabı yok. Binlerce kişi karşı sahile ulaşmak için evini, yerini bırakıp gidiyor; Avrupalılar da “sizi almayacağız”, diye direniyorlar.
 
Bu iş ne zamana kadar sürer? Yollarda , bellerde ölen bütün bu insanların kanından kim sorumlu?
 
Elbette Afrika’yı sömürenler… Onu bu hale getirenler.
 
Afrikalılar aç ve perişan ve binlercesi “Arupa Avrupa..” diyerek yollarda ölüp gidiyor. Avrupalılar hiç mi vicdan azabı çekmiyorlar. Sen koca bir kıtayı asırlarca utanmadan sömür; soyup soğana çevir… Ondan sonra , açlıktan ölen insanların ıztırabını görüp aldırma ve “bana ne?” de. Dünyada ayıp denen bir şey var…
 
Yüzlerce, belki binlerce denizde ölenin insanın kanından Avrupalılar sorumlu ama.. ama onlar dikkati dağıtmak, için yüz yıl önceki bir mesele için, haksız yere Türkiye Cumhuriyeti’ni suçlamaya devam ediyorlar.
 
Ey Avrupalı, soykırım için suçlanacak birini görmek istiyorsan , aynaya bak, orada gerçek çehreni görebilirsin. Hepiniz Utanın. !
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..