Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '15

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Bu tablodan hükümet çıkar mı?

Bu tablodan hükümet çıkar mı?
 

Bu sıraları kimler dolduracak merak konusu"


Sevgili okuyucularım uzun zamandır Blog Milliyet'te yazmayı bırakmıştım. Çünkü ülkemiz insanı kutuplaştırıldı. Futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutarak karşısındaki partilere düşman gözü ile bakar oldu. Oysa bizim bildiğimiz siyasi partiler devleti yönetmeye talip olan teşkilatlardır. Her zaman ben daha iyi yöneteceğim iddiasında olan kuruluşlardır. Yalnız son yıllarda hükümet edenlerin sadece hükümet etmekle kalmaması ve devleti de eline geçirme sevdası bütün devletin her taşını yerinden oynattı ve onarılması nerdeyse imkansız tahribatlara neden oldu.

İşte bu şartlarda 07 Haziran 2015 seçimleri ülkemiz için bir kaosun bir karanlık dönemin bir baskı döneminin sonu olur düşüncesi ile yazar çizer, aydın sayılan insanların ümit kapısı olarak görülüyordu. Fakat ne yazık ki istedikleri gibi olmadı. Devreye devlet girdi. Elinde bulunan bütün güçlerini muhalefet partileri üzerine denedi. İş böyle olunca her ne kadar da muhalefet sesini duyurmaya çalışsa da kısık çıkan sesi halka ulaşamadı. Ulaşan sesin de kısık çıkması nedeni ile etkili olmadı. Nihayet sonunda hepimizin bildiği gibi bir sonuç ortaya çıktı.

Peki şimdi ne olacak. Kim kiminle hükümet olur diye kafa yorulduğu şu günlerde herkesten bir ses çıkıyor. Şimdi ben öncelikle bir CHP üyesi ve bir yöneticisi olarak partimizin görüş ve düşüncelerini savunuyor ve hayata geçmesini istiyorum. Belki doğru veya yanlış. Aklım parti programımızın tamamen doğru olduğunu ve sadece onun üzerine ekleme yapılabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle de eninde sonunda CHP nin içinde bulunduğu bir hükümetin olacağını düşünüyorum. Yalnız burada MHP nin ve HDP nin tutumlarının bir birlerine karşı kritik bir noktada olması nedeni ile bir araya gelmelerinin de zor olduğu kanaatını taşıyorum. Öncelikle HDP nin PKK nin etkisinden çıkması ve Türkiye partisi olması bekleniyor. Yalnız bunu başarması zor gibi görülüyor. Yalnız şöyle bir ara formül bulunabilir. Onu da Kılıçdaroğlu bulacaktır. Hem HDP ye hem de MHP ye bir an için CHP nin MHP nin ve HDP nin önceliklerini alıp harmanlayarak bir hükümet formülü ortaya çıkarabilir. Öncelikle Kürt sorununu TBMM ye taşıyıp bir komisyon kurulmasını sağlayarak olayı medeni bir şekilde çözümleme yoluna gidilebilr. Unıtulmaması gereken çok önemli bir konu var Türk Milleti kavga istemiyor. PKK tarafında oğlu şehit olan ailelerinde HDP ye oy vermiş olması artık bu kan dursun biz düşmanlık istemiyoruz mesajı olarak algılanmalı ve gereği Hem HDP hem de PKK tarafından değerlendirilmelidir. Eğer PKK bunu göz önünde bulşundurmazsa korkarım çok ama çok büyük yıkıma sebep olurlar ve sanırım Türkiye nin gördüğü zararın belki bin katı PKK ve HDP görür. Geçmişte biz CHP liler onlara bir barış eli uzatmıştık. O zaman onu geri teptiler. Ne oldu binlerce kürt gencinin dağlarda ölmesine yüzlerce Türk askerinin ölmesine sebep oldular. Şimdi tekrar aynı hataya düşmeyeceklerini bekliyorum, umuyorum. 

PKK nın ve HDP nin karşısında, bilmesi gereken Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücü onları demokrasi sınırları içinde tutmaya yeterde artar bile.

 
Toplam blog
: 66
: 501
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

1953 yılında Trabzon' da doğdum. Ülkemizin çeşitli illerinde 27 yıl Öğretmenlik, okul müd.yardımc..