Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Bu taraftarlar çıldırmış olmalı!

Bu taraftarlar çıldırmış olmalı!
 

Şike olayı, Aziz Yıldırım, Fenerbahçe yönetiminin ve Fenerbahçe’nin  başına gelenler derken, boş bulunup Fenerbahce taraftarından sağduyulu davranmalarını beklemiştim.

Gün birlik beraberlik gunu derken, Galatasaraylı, Beşiktaşlı olarak, Fenerbahcenin yanındayken,

21 Temmuz'da Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan maçın 67. dakikasında Fenerbahçe taraftarlarının sahaya girmesi üzerine maç yarıda kalması, şike soruşturmasından tutuklanan Aziz Yıldırım'la ilgili haberler yüzünden medyayı suçlayan taraftarların, basın mensuplarına saldırması hiç yakışık almamıştı.

Bir Beşiktaşlı olarak söylemiyorum ama Çarşı grubunun hertürlü sosyal, siyasi, sportif ne olursa olsun göstermiş olduğu duyarlılık takdire şayan ...

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Shakhtar Donetsk ile yapılan özel maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Fenerbahçe'ye 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası vermişti.

Ceza dahada enteresan bir boyut kazanmıştı.

Fenerbahçe'nin cezası sebebiyle bu maçta tribünlerde sadece kadınlar ve çocuklar yer alacak olması kulağa cok eglenceli geldi önce ama bu macın cezalı olması ve ceza olarak ‘kadın dırdırı’ şeklinde dile getirilmesi ve basına o sekilde yansıması, kadının bir ceza uygulaması olarak aktarılması beni biraz rahatsız etti önce ,ama maç sonunda anladımki böyle bir ceza takımını zor duruma sokan her tarftara gerekiyor.

Hava alanında macın bir bölümünü  izleme şansı buldum.

Sesi duydugumda bunun bir maç çıglıgı olabileceği aklımın ucundan bile gecmedi.

Tanrıııııım...

 41 bin kadın ve cocuk taraftarın o sesi hala kulaklarımda.

Olayın daha komik yanı taraftarın Manisa’yı FB sanıp sevinç cıglıkları ile alkışlamasıydı.

Üniversitede aldıgım bir derste ‘moral ve motivasyon faktörleri’ ni  işlerken, pozitif ve negatif sözlerin başarımız üzerindeki etkilerini anlatılırken

‘Sahadaki bir futbolcunun, taraftarın tezavvuratı veya söylediği kötü bir sözün, güzel veya kötü bir maç cıkarmasında cok büyük etkileri oldugunu’  söylemişti hocamız.

Kimbilir Manisa’ya o golü attıran, yanlışlıklada olsa o sevinç cığlıklarıydı belkide(!)

Destek amaclı orda olsalarda, dünya gündemine bomba gibi düşselerde, 41 bin kişiden cıkan o cıglıklar cezaların en keyfilisiydi bence.

Çok renkli görüntülerdi .

Bir Galatasaraylı veya Beşiktaşlı olarak formanızla erkek arkadasınızın gittiği Fener maçına gitseniz başınıza ne gelirdi sormak bile istemem, zira Fatmagül’ün başına gelenlerden farklı bir durum yaşanmazdı klasik bir maçta.

Ama Türkiye’de yaşanan ilkler ardı ardına sıralanıyordu bu maçta.

Beşiktaş formasıyla Fenerbahçeli arkadaşlarıyla maça gelen bir kadın, Galatasaray forması ile tirübünlere girmek isteyen diğer bir kadın ve karşı takımı sevinç cıglıklarıyla alkışlayan bir taraflar .

Umarım federasyonun uyguladığı bu ceza tüm taraftarlara ders olur ve artık o cirkin görüntülere sahne olmaz sahalar.

Küfürlerin, bozuk paraların, pet şişelerin havada uçuştugu, kavgaların yumrukların boy gösterdiği maç seanslarının yerini (bu macta o cıglıklar Manisa’ya yarasada) kadın cığlıklarına bırakması dileğiyle.

 

 
Toplam blog
: 58
: 3499
Kayıt tarihi
: 16.11.10
 
 

Mersin Üniversitesi Turizm Otelcilik Konaklama işletmeciliği mezunuyum. ..