Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '16

 
Kategori
Haber
 

Bu tatilde;herkes, eğlence küpüne battı, küskünler barıştı, aşklar tavan yaptı, halk plajlarda yattı

Bu tatilde;herkes, eğlence küpüne battı, küskünler barıştı, aşklar tavan yaptı, halk plajlarda yattı
 

Gemiler salkım-saçak


 

 

         En uzun tatilde halkımız, postu sahillere serdi. Kimi yer buldu otellerde, Kimileri de uyudu sahillerde.  Ama, eğlencesinden de vazgeçmedi. Tekne turlarında uykulu gözlerle dirildiler. Bir açıldılar, bir saçıldılar. İki buçuk liraya fasulye kaynattılar. Alttan verdiler samanı, üstten çıkardılar dumanı. Herkes eğlence küpüne battı, küskünler barıştı, aşklar tavan yaptı.

         Aşklar tavan yaptı. Küskünler barıştı. Ah, her gün bayram olsa dendi. Tekne turlarında buluşuldu. Ayvalık Ayvalık olalı, böylesi izdiham yaşamadı. 680 kişilik teknede, masa kavgaları yaşandı. Koridorlara oturanlar bile oldu.

                        İŞTE BİRİNCİ SEÇİLEN SARAJEVO' LI GÜZEL ZOZAN TOKAY ( SOL BAŞTA )

j

              SARAJEVO' LU  ZOZAN TOKAY ÇOK MUTLUYDU. BÜTÜN GÜN TEBESSÜM ETTİ.

          Gelerdeki eğlenceye  batıp çıkanlar, “durdurun dünyayı, inecek var bre” dermediler. “ Dönsün mahşere kadar, te anasını  satiym” dediler.

         Jale  gemilerinin Kaptanı ve patronu Ali Jale Bey ( ALTTAKİ RESİM) “Hayatımda böylesi kalabalık görmedim” dedi. Hem  otellerde yer yoktu, hem plajlarda.  Bir kısım tatilci, kumsallara çadır kurdu.

         Ayvalıkta eğlencede başı, Jale gemileri çekiyor. Gemi körfeze açılıyor. Öyle ahım şahım gezilecek, girilecek koy yok buralarda. Sadece masmavi  deniz var.  Öğleyin yemek verip iki yerde deniz molası  için 2 yerde demir atıyor. Yemekte, papalina ve salata. Akşamüstü de  karpuz servis ediliyor. Çoğunluğu eğlence içinde geçiyor. Dönüşte de Cunda Adasında 1 saat mola veriyor.

         Ama damaklarda tadı kalıyor. Aaa, bir bakmışsınız  ki, deniz bitmiş. Yol da bitmiş. Sahile yanaşıyorsunuz. Harç bitmiş, yapı paydos olmuş.  İçinizden  “ne de çabuk bitti bu yolculuk?” diyorsunuz. Gemiler eğlence yuvası. Kurtlar orada dökülüyor. Aşklar orada yeniden doğuyor. Kırık aşklar orada tamir ediliyor.

         Ee,  biz de boş durmadık.  Gemi güzeli seçtik. Çeşitli Showları başarı ile tamamlayan  Zozan Tokayı, oy birliği ile gemi güzeli seçtik. Kendisi Sarajevo’lu , Aliağa’dan katılıyormuş. Çekici güzelliğiyle puanları topladı. Aynı guruptan,  her yıl aynı şahsı görürdük aynı gemide. Ona tekrar rastladık. Tanıdı, geldi yanımıza. Kendisi Yeni Foçalı. Emre Akdoman. Sahilkent Grubu  mensubu. Etrafı kalabalık, her zamanki gibi. Eğlenmesini  iyi biliyor. Çok neşeli, yerinde duramıyor.

Bu Emre Bey, Gemide içki küpüne battı. Bize de ısrarla ikram etti. O sıcakta  kıramadık içtik. Tam beş defa  makine çantamı kaybettim. Koskoca gemiyi defalarca arşınladım, her seferinde  buldum çantamı.  Meğersem bizim çantanın da dostları varmış. Bizim çanta da, benden fazla ve hızlı susamış eğlenceye. Benden habersiz, çantam  taşınmış.  Kimi zaman unutulup, “çanta burada”  diye söylemeyi  onlar unuttu.

        En uzun  bayram tatillerine eğlenceler sığdırıldığında, yine de açık veriyor. Daha da uzasın isteniyor tatiller. Türkiye’nin eti budu ne? Siyasi rantçılar bir kıyak yaptılar şimdi. “Halka şirin görünme” uğruna. Bizim gibi ülkeler bu kadar lükse alıştırılmamalı. Halk, şimdiden,  “bir daha ne zaman uzun tatile rastlar” diye  hesabı, şimdiden yapmağa başladı bile.işte  velhasıl  kelam  böyle başa  böyle  tarak  deyip, sayfayı çeviriyoruz.

         Ört ki, ölem.

GEMİNİN YARDIMCI PERSONELİNDEN.

ANA-KIZ  MODİSTLER, GÜVERTEDE O SICAKTA YILMADAN BU GÜ ZEL ELBİSELERLE  HEM PİŞTİLER, HEM FERAHLADILAR. (NE DEMEKSE)

GEMİDE  EN GÜZEL SELFİE. TÜRK BAYRAĞI ALTINDA KOMPOZİSDYON YARATTILAR.  TİTANİK FİLMİNİN BAŞKA BİR VERSİYONU GİBİ.. GÖZLERDEN KAÇMADI TABİ.

İŞTE İKİ KAFADAR. SOLDAKİ EMRE BEY. VE SAMİMİ ARKADAŞI İLE

O SICAKLARDA, DENİZİN ORTASINDAKİ BU PİST, EPEY RAĞBET GÖRDÜ. EĞLENCE  HİÇ BİTMESİN DENDİ

YEMEKTE

METİN ÖĞRETMEN. ESKİ GAZETECİ. İSTANBULLUÇ ÖNEMLİ  İSİMLERLE VE ÖNEMLİ GAZETELERDE ÇALIŞMIŞ. Ş,İMDİ EMEKLİ... GAZETECİLİK, DAMAĞINDA DERİN TADLAR BIRAKMIŞ.  MAGAZİN VE  POLİS MUHABİRLİĞİ, İHTİSAS DALI ( SOLDAN 3 NCÜ)

SARAJEVO' LALIRIN MASASI. RESİMDE  METİN BEY DE VAR ARKADAŞLARI İLE BİRLİKTE

GEMİNİN SUNUCUSU, BU İKİ  GENÇ KIZI PİSTTE YARIŞTIRDI. SONRA DA  ALKIŞ TEMPOSU İLE  DERECE ALANLAR BELİRLENDİ. SONUÇ. İKİSİ DE BİRİNCİ SEÇİLDİ  ORYANTAL DALINDA.

 

680 LİŞİLİK GEMİDE ÇOK İSAN VARDI. ADIM ATILACAK YER KALMAMIŞTI.

PEŞPEŞE YARIŞMALAR DÜZENLENDİ  GÜN BOYU. GENÇ KIZLAR BU GÖSTERİLERE ÇOK RAGBET ETTİLER.

GEMİDEN SUYA GİİRMEK BİLE MESELE OLDU.  MERDİVEN BAŞLARINDA İZDİHAMLAR YAŞANDI.

SAHİLLERDE BİLE  ÇEDIRLAR  KURULDU.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..