Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Bu tavizin sonu ne olacak?

Bu tavizin sonu ne olacak?
 

Avrupa Parlamentosu (AP), “Türkiye’de Değişim Zamanı” temalı Kürt konferansına ev sahipliği yapmıştı Bakın Ahmet Türk neler söylemişti;

-"Haklarımızı verin. Kürtler silahları susturmazsa gelin faturasını bizden sorun"

Ben Türkiye’de hiçbir kürde haksızlık yapıldığını görmedim. Hiç duydunuz mu bir öğretmen sen kürtsün diye bir öğrencisini kırdığını, hiç duydunuz mu sen kürtsün devlet memuru olamazsın şeklinde bir şeyler. Kesinlikle olmadı. Bir Türk nasılsa kürt kökenli türk vatandaşı da aynen öyle. Öyle bir ayrım yapılsa sen bir kere o meclise giremezsin.

Ahmet Türk’ün haktan bahsetmek istediği şey Diyarbakır’ı başkent yapıp oraya Kürdistan’ı kurmak.

Ayrıca toplantıda Kürt sorununu terörize ederek dünyaya sunmaya çalıştığımızı söylemiş. Bu ülkede sizin yüzünüzden binlerce insan öldü. Bunun adı terör değil de ne?

Bakın daha neler demişti, “İnan ki Kürt sorunu Filistin ve İsrail arasındaki sorundan daha büyük ve daha kapsamlıdır”

Bu ülkenin kürtlerle bir alıp veremediği yok, Türkiye’de özgürce yaşıyorlar. Evet haklısın Filistin ve İsrail’den daha büyük bir sorun. Ama bu sorun Kürtlerle Türkler arasında değil. Türklerle sizin emriniz altındaki dağdaki üç-beş çapulcuyla, dağdaki gerilla diye tabir ettiğiniz teröristler bu ülkede kundaktaki bebekten bastonlu dedelere kadar binlerce insan katlettiler. Filistin’le İsrail’den daha büyük evet.

Osman Baydemir ise, güneydoğu ve doğuda kürtlerin yoğun olarak yaşadığı yerlere kamu kaynağı aktarılmadığını dile getirmişti. Kamu kaynağı olarak jandarma ve karakol götürülmüş.

Sizin istediğiniz bu değl mi? Kürt halkına Türkiye Cumhuriyeti bize bakmıyor imajı verip, o insanları kışkırtmak değil mi? Dağdaki teröristlerinizle insanları tedirgin etmek değil mi? Ne yapacak devlet jandarma göndermeyecek mi, karakol kurmayacak mı?

Bugün ise, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk Meclis Grup toplantısının bir bölümünü Kürtçe yaptı.

Sen orada Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarına sesleniyorsun, git evinde barkında, arkadaşınla kiminle istiyorsan onunla kürtçe konuş, sana hiç kimse niye kürtçe konuşuyorsun demez. Ama Meclis grup toplantısında böyle bir hakkın yok. Senin amacın belli. Senin amacın bu ülkeyi bölmek.

Bu ülkenin türk-kürt sorunu yok. Bu ülkenin dağdaki çapulcularınızla ve kürtler üzerinden siyaset yapan sizlerle sorunu var.

Yazık çok yazık.

Hala taviz veriyoruz.

İnanamıyorum.

 
Toplam blog
: 61
: 1041
Kayıt tarihi
: 04.01.08
 
 

1983 doğumluyum. İzmir' de yaşıyorum. Bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışıyorum. ..