Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Bu tekniklerle bir haftada sevgili bulamazsanız kendimi yakarım

Bu tekniklerle bir haftada sevgili bulamazsanız kendimi yakarım
 

Evet bu kadar iddialıyım. İster çirkin olun ister aptal. Eğer bu teknikleri tam olarak uygulayıp bir hafta içinde sevgili bulamazsanız kendimi yakarım. Yalnız tekniklerin harfiyen ve sırayla uygulanması şart. Öncelikle bu hedefe ulaşmak için bazı bilgiler edinmeniz gerekiyor. Ayrıca bulunduğunuz çevreyi ve ülkeyi tanımanız...

Taktiklere şuradan başlayalım;

Mesela,

-2011 yılında ülkende 257 kadının öldürüldüğünü ve bunların 11 tanesinin öldürüleceğini bildiği için devletten yardım istediğini ama devletin aciz kalıp vatandaşını kocasından koruyamadığını biliyor musun?

-Yaşayan en pahalı Türk yapımı eserlerin ressamı olan sanatçı Taner Ceylan'ın internet sitesine, eserlerinin müstehcen bulunması ve eşcinsel olması nedeniyle 18 yaş uyarısıyla girilebildiğini ayrıca Türkiyede sergi açamadığını?

-Şu an 100e yakın gazetecinin hapiste olduğunu ve Başbakanın bunu açıklamak için içlerindeki istisnalardan bahsedip, taciz ve tecavüz zanlıları var diyerek olaya netlik kazandırdığını?

-Hrant Dink cinayetinde sanıklardan birine ceza vermeyi unutacak kadar ciddi bir yargı erkimizin olduğunu?

-Hacer Öztürk isimli öğretmenin eğitim uçuşu sırasında şehit olan eşi nedeniyle hak kazandığı tayin talebinin, eşiniz şehit sayılmadı diyerek reddedildiğini ve Hacer öğretmenin 3 aylık bebeğiyle Şanlıurfa Hilvanda öğretmenlik yapmaya devam ettiğini?

-Tüm dünya ülkelerinin topraklarından kovmak için sıraya girdiği ve en son Japonyada yaşanan felaketle gündeme gelen nükleer enerjiye kucak açan bir hükümetimizin olduğunu ve bizim canımızı tehlikeye attıkları bu durumu 'mutfak tüpü de riskli' diyerek tii ye aldıklarını?

-Asgari ücretin, 2000 yılındaki alım gücünün %25inden bile daha düşük alım gücüne gerilediği bu günlerde milletvekili maaşlarının rekor üstüne rekor kırdığını?

-Bakan Suat Kılıç'ın Çorumda karıştığı kaza sonrası bir vatandaşın ölümüne neden olduğunu ve  Belediye Başkanının 'bu vatandaşın zaten yaşlı' olduğunu açıkladığını?

-Cumhurbaşkanının görev süresini son bir kaç haftaya kadar kendisi de dahil kimsenin bilmediğini, kanun koyucuların bile 'bence şu kadar olmalı' diye açıklama yaptıklarını?

-Hopada yapılan eylemde ölen vatandaşından bahsedilirken, Başbakanın, vatandaşın ismini ağzına almak istemediğini söylediğini?

-Neredeyse oy birliğiyle yaptığı kanundaki cezalar büyük abilere uygulanması gerekince bir kaç ay sonra apar topar yine neredeyse oy birliğiyle kanunu değiştiren meclisimizin ticareti düzenleyen kanunlarda yaptığı değişikliklerle de soyguncunun vurguncunun önünü açıp borç tahsilatını imkansız hale getirdiğini ve temiz ticaret yapmanın gün geçtikçe zorlaştığını?

-Yapılan bir ankette, Türk gençlerinin %70inin, sevgilisi olması durumunda dünyanın en mutsuz insanından en mutlu insanına dönüşebileceklerini söylediklerini, buna karşın aynı gençlerin %85inin gündem ve siyasete ilişkin basit sorulara cevap veremediklerini?

-Bu nedenle bu yazının da sevgili bulmak gibi saçma bir amaca hizmet etmek için değil en azından ilgi alanından girip farkındalık yaratmak amacıyla yazıldığını, kimseye sevgili bulmayı öğretmeye ya da birileri sevgili bulamadı diye kendimi yakmaya niyetim olmadığını?

Biliyor musun?

Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 63
: 793
Kayıt tarihi
: 28.08.10
 
 

Spor, edebiyat ve farkında olan bir vatandaş olmak için elbette ki gündem, ilgi alanlarım. ..