Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '16

 
Kategori
Teknoloji
 

Bu teknoloji nereye gidiyor diye sorarlar adama

Bu teknoloji nereye gidiyor diye sorarlar adama
 

Yeni nesile kaset, tüplü TV, disket ne diye sorsan bilmez. CD desen bitti bitecek. 20 yıl önce nasıl akıllı telefonlar yoksa, 20 yıl sonra da olmayacak. Artık uçan kaçan telefon falan bir şeyler çıkar. Belki telefon diye bir şey  olmaz.

Kullandığımız bir çok cihaz hayatımızdan çıkarken, yenileri hayatımıza giriyor. Düşünün 2000’li yılları. İnternet diye bir şey türedi. Mutlu olduk, güldük, eğlendik bazen de ağladık onun başında.. İnternet kelimesini ilk duyduğumuzda teknolojiye adım atmış olduk ve kimse bu kadar ilerleyeceğini düşünmedi.  Korkanlar da oldu tabi teknolojiden.  Şu dönemlerde tablet, akıllı telefonlar ve LCD TV ler hayatımıza girmeye devam ediyor. Her şeyden fazla olarak telefonlar değişim gösterdi. Kim ankesörlü telefon kullanıyor şimdi? Sabit hatlar bile evlerden kaldırıldı. Teknoloji bizleri sosyal bir birey haline getirdi. Önce ki yıllarda internete bağlanmak için saatlerce beklerken şimdi her an her yerdeyiz. Teknoloji bu haldeyken 10 yıl sonra bizi nelerin beklediğini tahmin etmek hiçte zor değil aslında. Dediğim gibi telefonlar kalkacak, yerine hızlı veri aktarımı yapabilen bileklikler gelecek. Bunları zaten internette gezerken görüyorsunuz. Bütün kişisel  datalarımız bu bilekliklerin içinde olacak. Ekranlar yerini holograma bırakacak, inanın buna. At fava bekle.

Paten, misket, taso gibi eğlencelerin yerini bilgisayar oyunları aldı. 90’lar nesli olarak biz şanslıydık çünkü o eğlencelerden mahrum kalmadık. Yeni nesilin ise teknoloji devrinde yaşamalarının onlar için şans olup olmadığı tartışılır. Bu teknoloji nereye gidiyor? diye sorarlarsa size, hayal gücünüzün yettiğince tarif edin. Yarın değil ama elbet bir gün gerçek olur. Bol hashtag’li günler..

 
Toplam blog
: 5
: 117
Kayıt tarihi
: 26.11.13
 
 

Blogger, teknoloji sever. ..