Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '10

 
Kategori
TV Programları
 

Bu tempo ‘Kapalıçarşı’ya kepenk kapattırır…

Bu tempo ‘Kapalıçarşı’ya kepenk kapattırır…
 

Zor durumda bırakıp yaz tatiline giren ‘Kapalıçarşı’ dizisi, yeni yayın dönemine kadrosuna ilavelerle girdi. ‘Küçük Sırlar’la aynı anda yayınlanan dizi, ne yazık ki oldukça düşük izlenme oranına sahip oldu. Birinciliği açık ara ‘Küçük Sırlar’ın aldığı reyting sıralamasında ‘Kapalıçarşı’, pek çok programın gerisinde kaldı!

Geçmiş dönem özetinin ardından başlayan yeni bölüm, olayların nasıl gelişeceğini merak edenlerde hayal kırıklığı yarattı. Günışığında yaz tatiline giren ‘Kapalıçarşı’nın gecenin karanlığında, olayların çözümlenmiş haliyle yeni yayın dönemine başlangıç yapması heyecanlı bekleyişe adeta soğuk su kattı! Camgöz’ün kaçırdığı Zeze, asılı kaldığı yerden nasıl kurtuldu? Camgöz nasıl kaçtı? Ziya Baba’nın evinde tetiği çekenle vurulan kim? Elif’le zoraki nikâh masasına oturan Fırat’ın durumu ne olacak? Bu soruları zihinlerde bırakarak sezon finali yapan ‘Kapalıçarşı’, her şeyi oldubittiye getirip kestirme bir dönüş yaptı.

Gece olmuş, polisler gelmiş, Zeze kurtulmuş, Arda hastaneye giderken Elif’le nikâhı kıyılan Fırat da evlerinde oturuyor. Hatta Elif’le, bu sahte evliliğin gidişatı hakkında pazarlık bile yapıyor. Yanan halı kimsenin umurunda bile değil. Her şey o kadar heyecansız ve ruhsuz bir biçimde işlenmiş ki alınan sonuca şaşmamak gerek! Zeynep Eronat’ın, Amerika’dan gelen zengin ve otoriter işkadını havasıyla, Durul Bazan’ın paraya talim eden emir kulu karakteri de ilk bölüm için yeterli ilgiyi yaratamamış. ‘Kapalıçarşı’yı mesken tutacağı kesinleşen ‘Parmaklıklar Ardında’nın Ziynet Sultan’ı bakalım, Ziya Baba’nın tabiriyle geniş sülale gibi olan Kapalıçarşı’yı da himayesine alıp yönetebilecek mi? Belki o zaman, onun hırçın ve dinamik kişiliğiyle bu sessiz-sakin aile ortamı canlanır da ‘Kapalıçarşı’nın izlenme oranına taze kan gelir. Aksi takdirde konunun böyle ağır ve heyecansız tempoda işlenmesi, yeni sezonun ilk bölümünde alınan reytingi daha da aşağı çekerek, ‘Kapalıçarşı’ya kepenk kapattırabilir!

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..