Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '16

 
Kategori
Dünya
 

Bu Trump akıllı birine benziyor, belki de Türk dostu!

Bu Trump akıllı birine benziyor, belki de Türk dostu!
 

yenicaggazetesi.com.tr'den...


ABD seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti adayı olması beklenen Donald Trump, Türkiye’nin tezine destek verdi.

Yeniçağ’ın haberine göre, Trump, “Suriye’den göçün önlenmesi için bu ülkede güvenli bölgeler oluşturulmasını”, masrafın da “muazzam paraları” var dediği Körfez ülkeleri tarafından ödenmesini istedi. (17.06)

Doğrusu, dünyada Türkiye’yi bir tek Trump düşünüyor diyesim var.

Öyle ya, kaç senedir akın akın göçmen geliyor, memleket istiap haddini çoktan aştı… En son saydığımızda 3 milyona yakın diyorduk… Artık, sayıyı da, ipin ucunu da kaçırdık. İç savaş devam ediyor, bin türlü terör örgütü bir yandan, rejim güçleri bir yandan, durup durup saldırıyorlar. Sivil halkın yaşayabileceği bir alan kalmamış gibi… Saldırılar arttıkça siviller Türkiye sınırlarına yığılıyor.

Eh, baştan, “misafirlerimiz” dedik. Hem ölümden kaçan masum insanları almayacaksın da ne yapacaksın?

Bu devasa mülteci sorununa, iç savaş bitene kadar ancak “güvenli bölge”ler çözüm olabilir. Sınıra yakın bölgelerde; her türlü tedbirin alındığı, barınmadan güvenliğe, sağlıktan eğitime kadar bütün ihtiyaçların karşılandığı  bölgeler kurulmalı. Suriyeliler, bu bölgelerde, hiç olmazsa hem kendi topraklarında, hem kendi soydaşlarıyla birlikte hayatlarını idame ettirir. Açılacak okullarda çocuklarına eğitim verebilir, sağlıkla büyütebilirler.

Şu anda, Türkiye’de ve dünyanın her yerinde pes perişan haldeler. Ne yazık ki sefilleri oynuyorlar. Bendeniz bunlardan bir bölümünü, Bornova’nın Aşık Veysel Parkı çevresinde üzülerek, içim sızlayarak izliyorum. Güvenli bölgeler kurulursa bu göçmenlerin de dönme umutları olur… Aksi takdirde, bu sefalet, bu perişanlık bilinmeyen bir zamana kadar kaçınılmaz olarak devam edecek.

Tâ Amerika’dan bu vaziyeti gören, bunları düşünen Trump’a hayret ettim. Önyargılı olmamak lâzım, acaba, Türk dostu mu dedim?

x   x   x

Terör örgütünün elinde 50 füze var

Bugün (17.06), saat 10:55’te, Yeniçağ’da yayımlanan bir haberde, PKK terör örgütünün elinde, “omuzdan havaya” atılabilen 50 adet füze olduğu bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, illere bu uyarıyı yaparken, Çukurca’da düşürülen helikopter olayını da hatırlattı.

Çok tedirgin edici ve düşündürücü bir uyarı…

Israrla sorduğumuz soruyu tekrar soruyoruz: Terör örgütü bu son model ve pahalı silahları nereden buluyor? Kimden alıyor veya kim veriyor?

Kaynak kim veya neresi?

Kaynağa inmeden, kaynak kurutulmadan terör bitirilebilir mi?

x   x   x

Faydalı Bilgiler: Patent

Teknolojik başarının en iyi ölçütlerinden biri patenlerdir. Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü’nün (World Intellectual Property Organisation: WIPO) raporuna göre; 2011 yılındaki toplam başvuru sayısı 181.900’dür. Bunun 48.596’sı ABD, 38.888’i Japonya, 18.547’si Almanya, 541’i Türkiye tarafından yapılmıştır.

AÖF, Türkiye Ekonomisi, S.149

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..