Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '14

 
Kategori
Güncel
 

Bu ülkede halk diye birileri de yaşamaya çalışıyor

Bu ülkede halk diye birileri de yaşamaya çalışıyor
 

Birilerinin itina ile görmezden geldiği bu ülkede, kendilerinin dışında halk diye adlandırdığımız ve onları, o makama oturtan  insanlarda yaşıyor. Her ne kadar yıl sonunda asgari ücret ve emekli maaşlarını yapılacak zamları ele alsalarda yaptıkları zamlar o kadar gülünç ve komik ki ele almasalarda olur diyorum. İşçiye ve emekliye yaptığınız zamları neyi baz alarak yaptığınızı merak etmemek elde değil.            

Asgari ücretle veya emekli maaşı ile geçinebilmek büyük bir yetenek gerektirir oldu. Çok şükür halkımız bu konuda gerçekten yetenekli, hala tüm imkansızlıklara rağmen yaşamaya devam ediyor. Sanırım bizim seçilmiş insanlarımız bu yetenekten yoksunlarki kendi zamları bile garibanların maaşlarının iki katı gibi bir rakama denk geliyor. Adaletten, dinden, imandan bahsedenler; adalet bumudur?                                          

Asgari ücrete ve emekliye yapacağınız zam bozdur bozdur harca cinsinden: Nedenmi? halkın, barınma ve beslenme gibi doğal ihtiyaçları vardır,ki bunlar ayrıca zaruridir de karşılanmaması halinde insan hayatı tehlikeye girer. Kiralardan haberiniz var mı? Sıradan bir gecekondu bile üçyüz veye dörtyüz tl den başlıyor. Halkın öyle ahım şahım evlerde gözü yok( birilerinin başını soktuğu evin kirası bile aylık elli iki milyar gibi bir rakam iken gücünün yettiği bir yerde otursun gibi bir savsata kabul edilemez) başını sokabilsin yeter. Üç çocuk beş çocuk derken bir çocuğu bile olsa asgari ücretliye ve emekliye layık görülen bu zamlarla yakında ancak nefes alabilecek duruma geleceğiz.                                                                

Yetkililere sadece ellerini vicdanlarına koymalarını ayrıca sadece bir ay bu asgari ücretliye ve emekliye verdikleri maaşı alarak geçinmeye çalışmalarını istiyorum. Geçinebilirlerse eğer ben kendilerinden özür diliyorum. Geçinemezlersede,kendilerine o makamlara taşıyanlara karşı ellerinden geleni yapmalarını istiyorum. Daha ne diyeyim millet aç, sefil, yoksul bunları görmemek için kör olmak gerekmez.    

 
Toplam blog
: 173
: 568
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Kamuda çalışıyorum, dünyalar tatlısı üç tane yavrum var. Burda bulunmamın sebebi hayatı sizlerle ..