Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '09

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Bu Ülkede Kendi İşini Yapan Yok

Bu Ülkede Kendi İşini Yapan Yok
 

Ülkemizde yaşanan kalifiye eleman sıkıntısı hemen hemen her alanda kendisini gösteriyor.

Birçok sektör kendi işini yapmayan kişilerce yönetiliyor. Özellikle uzmanlık istemeyen hizmet sektöründe durum daha da vahim…

Geçtiğimiz günlerde KPSS sınavına giren ve başarılı olan birçok öğretmen Milli Eğitim’de kadro açılmadığı için PTT, Sağlık Bakanlığı gibi kurumlara başvurarak yıllarca emek verdikleri alanda çalışma fırsatı bulamadan standart memur olmayı tercih etmişlerdi.

Ülkenin eğitime ayırdığı bütçe oldukça sınırlıyken ve kişiler bu sınırlı imkanlarda eğitim, öğretim gördükten sonra kendi alanları ile ilgili hizmet etme şansı bulamıyor. Bu ülkemiz ve ülkemizin geleceği için oldukça önemli bir sorun.

Ciddi anlamda planlama çalışmaları yapılmadan açılan üniversiteler ve ilave bölümler bu sorunun kanayan yara haline gelmesini sağlıyor. Zaten altyapısı düşünülerek hazırlanan bir programa da şimdiye dek rastlayamadık eğitim alanında…

Hemen hemen her üç senede bir değiştirilen üniversite sınav sistemi bile bu sorunun görülmesinde bize yardımcı olabilir.

İşten Anlamayan İş Yapanlar

Hal böyle olunca öğretmen postacılık, mühendis memurluk, gazeteci bakkallık yapmaya zorlanıyor. Kimse kendi işini yapmadığı için ne mutlu oluyor ne de yapılan işten verim alınabiliyor…

İşten anlamayan ancak o işi yapan kişiler ortaya çıkıyor. Ülkemizde iş bitirme anlamındaki en büyük sorun bu. İşten anlamayan kişi ne sorumluluk ne de inisiyatif alamadığı için yapmaya çalıştığı işin hakkını veremiyor.

Turizm Örneği

Geçtiğimiz bayram tatilinde gittiğimiz her şey dahil sistemli otelde gördüğüm manzaralar da her alanda kalifiye insanların iş yapmasının gerekliliğini bir kez daha hatırlattı bana…

Akşam yemeğinden sonraki süreçte elinde mikrofonla, otelde kalan konukları eğlendiren otel görevlisi birden bir anons yaparak herkesi havuz başına beklediğini duyurdu.

Havuzbaşında yeni bir eğlence bekleyen otel ahalisi bir de ne görsün!

Akşam pazarı adı verilen bildiğimiz semt pazarı mantığı ile örtüşen yan yana tezgahlar!

Tezgahların üzerinde çakma olarak tabir edilen lisansız giyim ürünleri satılıyor. Beş yıldızlı otelin havuz kenarında oluşturulan bu mistik hava, bana turizm sektörünü yönetenlerin kimler olduğunu düşündürdü?

Sanırım ülkede kendi işini yapan olmadığı gibi yaptığı işi düzgün yapan da yok!

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..