Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Bu ülkede yoksul yok..!

Bu ülkede yoksul yok..!
 

Resim NTVMSBC'den..


Ramazan ayı, oruç ayı olmanın yanısıra, Zekat ve Fitre ayıdır.. Bunlardan birincisi, belli ölçülerde zenginliği olan insanların, yine belli ölçülerde, fakirlere vermek zorunda olduğu bir mali ibadettir.. Ramazana mahsus olmasa da Zekat, genellikle Ramazan ayında verilir.. İkincisi olan Fitre ise, her aile reisinin, ailenin her bir bireyi için, yine belli miktar bir parayı fakirlere dağıtması demektir. Fitre Ramazana mahsus bir ibadet ve bir bakıma, bir sosyal denge tazminatıdır..

Bu mali ibadetlerin her ikisinin de, doğrudan fakir fukaraya verilmesi gerekir..Yani, kurumlara, kuruluşlara değil, insanlara verilmelidir. Eğer kurum ya da kuruluşlar, topladıkları paraları insanlara aktarıyorlarsa o zaman bunlara da verilebiliyor..

İyi de, güvensizlik ortamının böylesine pompalandığı bir zamanda, kime vereceksiniz Zekat ve Fitrenizi..??

Kapıdaki dilenciye mi..? Ama bunların çoğu, izbe evlerinde milyarları biriktiren sahtekarlar değil miydi..?

Yardım kuruluşlarına mı..? Ama bunların da, topladıkları paraları kendileri yedikleri, fakir fukaraya koklatmadıkları ortaya çıkmadı mı..??

Apartmanın kapıcısına mı..? Ama, o küflü çıkının da, senden benden çok parası var; baksana kendine eski model bir araba almaya bile kalkışmıyor mu..??

Akrabadan işsiz güçsüz olanlara mı..? Ama, onun da karısı kızı, bizim giymediklerimizi giyip çarşı pazar gezmiyorlar mı..??

Listeyi fazla uzatmaya gerek yok..Ama bu "hayıra karşı harekat" biraz daha sürerse, zaten ceplerimizden zor çıkan paracıklarımızı bağrımıza basıp sıcaklığında rahat uyumak için, yeterince bahanemiz olacak..?

Biz paracıklarımızla sarmaş dolaş rahat uyuyacağız da, şu kış mevsimi öncesi fakir fukara neyle ısınıp neyle sarmaş dolaş olacak..?

Hükumet de, bu "harekat" tan sonra, kömür dağıtmaya cesaret edemezse, bu kış yoksullar için, çok zor geçecek..!

Yoksa, "yoksul" diye bir şey yok muydu, bu ülkede..??

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..