Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '13

 
Kategori
Tarih
 

Bu Vatan size minnettardır..

Bu Vatan size minnettardır..
 

Çanakkale gerçeği


Bugün, bu Cennet Vatan'da soluk alıp veriyorsak onlar sayesinde. Bugün, bir aileye, çocuklarımıza, eşe dosta sahipsek onlar sayesinde. Ve en önemlisi, bugün özgür ve bağımsız bir yaşam sürmenin ve onu koruyabilmenin ne büyük bir erdem olduğunu kavrayabilmişsek yine onlar sayesinde. Nur içinde yat Atatürk, Nur içinde yatın sevgili şehitlerimiz. Bu Vatan size minnettardır; aziz hatıralarınız ebediyen yaşatılacaktır. 

Not: Blog esmi altında yazılanlar bir Çanakkale gerçeğidir, tarihte örneği yoktur. Bombasırtı olayı diye bilinen gerçek şöyledir;

''Karşılıklı siperler arasındaki mesafe 8 metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekilerin hiç birisi kurtulmamacasına hepsi düşüyor. İkinci siperdekiler yıldırım gibi onların yerine gidiyor fakat ne kadar imrenilecek bir soğukkanlılık ve tevekkülle biliyor musunuz? Bomba, şarapnel, kurşun yağmuru altında öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılma yok. Okuma bilenler Kur’an-ı Kerim okuyor ve Cennet’e gitmeye hazırlanıyor. Bilmeyenler ise Kelime-i Şahadet getiriyor ve ezan okuyarak yürüyorlar. Sıcak cehennem gibi kaynıyor. 20 düşmana karşı her siperde bir nefer süngü ile çarpışıyor. Ölüyor, öldürüyor. İşte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren dünyanın hiçbir askerinde bulunmayan tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur."

 

 

 

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..