Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '08

 
Kategori
Siyaset
 

Bu yaz da Afrikalı olacağız.

Bu yaz da Afrikalı olacağız.
 

Dikilen her fidan bir candır.


Küresel ısınma etkisi geçen yıl olduğu gibi bu yılda etkisini göstermeye başladı. Ülkemizde çölleşme kendini gösterirken duyarsız ayılar ormanlarda yaşıyor. Tertemiz akciğerlerimiz olan ormanlarımızı altın aramak ya da piknik yapmak bahanesiyle kül ediyor, ağaç katliamı yapıyorlar.

Çimento ve kimyasal üretim yapan fabrikalar denetlenmeli havayı kirletmemesi için uyarılmalıdır. Orman Bakanlığının liderliğinde ülkede her aile ağaç dikmek için teşvik edilmeli, yıl boyunca en çok ağaç diken aile ödüllendirilmelidir. Ormanı arsa yada tarla amaçlı imha edenler en ağır şekilde cezalandırılmalı, ihbar edenlere de ödül verilmelidir. anyas gölü kurudu binlerce kuş gölü terketti, bölge ülke turizmine katkı sağlayan en önemli bir sit alanı idi. Bu durum ülkemizdeki yağışların azalmasıyla çölleşmeyi beraberinde getireceği de bir gerçektir. Ormanlarımız yağan yağışların sel olup denizlere akmasını önleyen en önemli faktörlerden birisidir. Öyle ise küçük büyük 7den 77 ye kadar herkesi ülkemizde ağaç dikmeye davet ediyorum.

Ben şahsım olarak bu yıl yüz fidan yetiştireceğim, her aile 1 yada 2 fidan yetiştirse bu milyonlarca fidan, hektarlarca orman demektir. Yağmur ormanlarını düşünün, daha sonra karar verin ağaç dikip dikmeme konusunda, gelecekte bir damla su için uluslar savaşırken son pişmanlık fayda getirmeyecek çocuklarınıza ne kadar kötülük ettiğinizi anlayacaksınız. Gelecekte insan aç kalabilir ama susuz asla kalamaz, Çocuklarımıza ve onlardan sonraki gelecek nesillere ülkemizi çöl olarak değil, yeşil bir cennet olarak bırakalım. Bizler bugün Atalarımıza ne kadar minnet ve şükran borçlu isek, gelecek nesiller çölleşmiş bir ülke bıraktınız diye bizlere küfretmesinler.


 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..