Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Gülşah Özcanalp Göktekin

http://blog.milliyet.com.tr/gulsah.goktekin

14 Kasım '13

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Bu Yazı Etimesgutlu Kadınlara!

Bu Yazı Etimesgutlu Kadınlara!
 

Süper anne


Etimesgut Belediyesi ile Lalabey Gelişim ve Strateji Enstitüsü’nün birlikte yürüttüğü çalışma ile Haziran 2013’de Etimesgut Ziya Gökalp Tesisleri’nde etiSEM Aile Akademisi kuruldu. Her şey, yerel yönetimleri ve aileyi önemseyen bir akademisyenin, Gazi Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Oğuz Poyrazoğlu’nun “Aileler için yerel yönetim çerçevesinde ne yapabiliriz?” sorusu ile başladı. Bu soruya Lalabey olarak yanıt vermek için Aile Akademisi projesini önerdik. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in aile ve eğitime önem veren vizyonu ile birlikte projemiz hayata geçmiş oldu.

Aile danışmanlarımız ücretsiz olarak halka danışmanlık hizmeti verirken biz de halka yönelik ücretsiz eğitimlere başladık. Koca koca şirketler, okumuş yazmış uzmanlar eğitimlerin gerekliliği konusunda ahkam keserken, halka yönelik aile eğitimlerinin ilgi görüp görmeyeceğini ve halkın katılıp katılmayacağını merak etmiyor değildik.

Ve eğitimlerimiz başladı. Gençler, yaşlılar, orta yaşlılar… Evliler, bekarlar… Ev hanımları, emekliler, çalışanlar… Çocuklular, torunlular, çocuksuzlar… 41 yıllık evliler, çiçeği burnunda nişanlılar… Sarışınlar, esmerler, kumrallar… Ama ille de kadınlar! Elbette az sayıda dedeliğe, babalığa, eşliğe, daha doğrusu ailesine önem veren erkek katılımcımız da oldu.

İşte bu kadınlar, ailelerini mutlu, huzurlu, sağlıklı bir hale getirmek için ‘Huzur Adası – Aile Eğitimleri” başta olmak üzere tüm eğitimlerimizi gözlerini dört açarak, kulaklarını iyice kabartarak dinlediler. Eşlerini mutlu etmek için, kendileri mutlu olmak için, çocuklarını iyi yetiştirmek için, iyi gelinler ve iyi kayınvalideler olmak için televizyondaki işlevsiz kadın programlarını bırakıp bizi dinlemeye geldiler.

“Ne yapalım?”, “ Nasıl yapalım?” dediler. Sorular sordular, notlar aldılar. Eğitimde dinlediklerini evlerinde uygulayıp, sonuçlarını tartıştılar. Eşe dosta tavsiye edip, komşularını da eğitimlere getirdiler.

Eğer dünya bir gün daha iyi bir yer olacaksa, bunu; siyasiler, akademisyenler, bürokratlar, teknokratlar değil, onların ulaşabildikleri ve iyiye yönlendirebildikleri, hayatı ilmek ilmek ören bu kadınlar yapacak!

Ailelerini bir “Huzur Adası”na çevirmek isteyen tüm Etimesgut’lu kadınlara, umudumu tazeledikleri için teşekkür ederim. 

 
Toplam blog
: 22
: 830
Kayıt tarihi
: 01.04.11
 
 

Felsefe, psikoloji, sosyoloji, tarih, strateji oyunları, kişisel gelişim ilgi alanlarım. Kişisel ..