Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '06

 
Kategori
Opera / Bale
 

Bu yeniyıl konserini kaçıranlar...

Bu yeniyıl konserini kaçıranlar...
 

Yarın (Bugün: 27 Aralık 2006) Boğaziçi Üniversitesi Kültür Merkezi Albert Long Hall sahnesinde bir yeniyıl konseri verilecek. Bu konser kaçırılmaz demek sadece bu bahsi geçiştirmek olabilir. Sahneye çıkanlar arasında ülkemizi La Scala ve Metropolitan'da temsil eden ve buralarda "sahnede mızrak tutmayıp" başrollerde oynayan Bass Burak Bilgili. Bilgili'nin Metropolitan temsilindeki ilk Türk veya değil tartışmasının değerini anlayabilmek için dahi bu konser kaçırılmaz. Bence gerçeği de bu arada öğrenmek isteyebilirsiniz; tabii ki adı ağıza alınmaya değer, dağıtım listesinde adı geçen, gelmezse performans zora girecek anlamdaki bir roldeki ilk Türk. Bilgili'nin yanında soprano Eglise Gutierrez onunla çalışan ve dinleyen herkes çok akıllı ve yetenekli bir şarkıcı olduğunu söylüyor. Mirjam Helin şan yarışmasındaki birinciliği de bunu gösterir nitelikte.

Bariton Luis Ledesma Boğaziçi Üniversitesi klasik müzik etkinlikleri çerçevesinde 8 Aralık 2004'te de İstanbul izleyicisinin karşısına çıkmıştı. Meraklı izleyicilerin bu konserde de onu izlemekten büyük memnuniyet duyacağı kuşkusuz. Mezzo-soprano Nancy Fabiola Herrera konsere katılacak dördüncü opera sanatçısı. Peki bu sanatçıların ortak noktasının ve ülkemize seyahatlerinin arkasındaki birleştirici unsur ne? Öncelikle bunun baş mimarının Burak Bilgili ve şan hocası Prof. Güzin Gürel olduğunu iddia edebiliriz. Konserin sponsorları Sedat Gürel - Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı ve Siemens aynı zamanda Burak Bilgili'nin kariyerinin başlangıcında büyük katkılar yapmış kuruluşlar. Bu kuruluşların katkısıyla ve hocasının verdiği eğitim sayesinde Bilgili Academy of Vocal Arts'da (AVA) kendine önemli bir yer yapıyor ve yukarıda bahsettiğimiz arkadaşlara sahip oluyor. Ne hikmetse bu dört şancı ülkemiz geleneklerinin tersine birbirlerine köstek olmak ve kuyu kazmak yerine beraber yarışmalar katılarak, ortak konserler düzenleyerek, görgü ve bilgilerini paylaşarak mesleklerinde ilerlemelerine birlikte devam ediyorlar.

Gecenin bir yıldızı da piyanoda Danielle Orlando olacaktır kuşkusuz. Orlando eşlikçi, jüri üyesi ve yönetici olarak Luciano Pavarotti Şan Yarışması'nda çalışmış ve pekçok ünlü isme eşlik çalmış bir isim. O da AVA'de şu sırada baş şan hocası (Master Vocal Coach) olarak görevini devam ettiriyor. Çalışmaya inancın ve sağlanacak gönüllü katkının seviyesi de böylelikle ortaya çıkmış oluyor. Bu beş opera yıldızı ülkemizde ve yarın onları kucaklamamızı bekliyor.

Bu yeniyıl konserini kaçıranlar çok üzülecek... Kaçırıp da mazeret için boşa aranmayın, sadece elimden gelmedi diyebilirsiniz, başka mazerete yer yok...

(Resim Eglise Gutierrez'in şahsi web sitesi http://www.eglisegutierrez.com/ den)

 
Toplam blog
: 10
: 606
Kayıt tarihi
: 23.11.06
 
 

Bir doktor mühendis ve amatör bariton olarak şanın ve dansın hayatımızda değişiklik yaratabileceğine..