Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '17

 
Kategori
Siyaset
 

Bu yetkilerle bir Cumhurbaşkanı gelecekse, şu özelliklere sahip olsun

Bu yetkilerle bir Cumhurbaşkanı gelecekse, şu özelliklere sahip olsun
 

Öncelikle Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı dağının tepesinde, gökkuşağının altında dünyaya gelsin. Birkaç gün içerisinde yürümeye başlasın. 3 haftalıkken okuma yazmayı öğrenmiş olsun. 3 yaşındayken de araba sürmeyi öğrensin. Ayrıca büyük tuvaletini yapma ihtiyacı olmasın.

İnterneti yasaklasın, bizi dünyadan soyutlasın. Biz bize yeteriz desin. Türkiye dışındaki tüm ülkelerin bizim yollarımızı, 3. köprümüzü, hatta 3. hava limanımızı kıskandıklarına bizi inandırsın. Amerikalarının açlıktan kar yediklerine ve dünyanın her yerinde açlığın hakim olduğuna da bizi inandırsın.

İdam için öyle iple filan uğraşmasın 125 tane köpeği, 3 gün aç bıraksın sonra idama mahkum edilen kişi köpeklere atılsın.

Tek kanala yayın yaptırsın. O da siyah beyaz yayın yapsın. Milli takımın Dünya Kupasını, Fenerbahçe’nin de UEFA kupasını aldığına dair videolar yayınlatsın.

Böyle ayrı gayrı olmasın hem kadınlar için hem de erkekler için saç modelleri belirlesin. Berberlerde bizi ona göre tıraş etsin.

5 yıl da bir seçim olsun ama tek şıklı olsun, biz onu seçelim o da diğerlerini seçer. Ayrıca kendisi öldükten sonra ağlamayan ceza verilsin. Samimi ve içten bir ağlama olması lazım.

ABD’yi öyle bıyık altından filan tehdit etmesin açıkça şöyle desin; “ İstediğimiz yerden istediğimiz zaman ABD’yi haritadan silecek nükleer güzümüz var desin.”

Sadece devlet erkanındaki kişilerin araba kullanmasına izin versin. Böylece trafik sorunu çözülmüş olur. Yurt dışına sadece onların çıkmasına izin versin. Bir ihtiyacımız olursa onlardan isteriz, onlarda getirir.

Bir ince hamurun üzerine, soğan ve baharatla harmanlanmış kıymayı koyarak, lahmacununu ilk kez o keşfetmiş gibi davransın. Hazır eli değmişken ayran da keşfetsin.

10.000 dolar asgari ücretimiz olsun ancak bunun %99 devlet vergi olarak geri alsın.

Böyle bir insan olur mu demeyin, olur. Hayatını kaybeden Kuzey Kore Lideri Kim Jong-il'in en küçük oğlu Kim Jong-un böyle bir insan. Eğer bu yetkilere sahip bir cumhurbaşkanı gelecekse başlangıçta böyle özellikleri olmayabilir ama daha sonra mutlaka bu güç ona bu özellikleri kazandırır.

***

KPSS sınavına gireceklere çıkabilecek 2 tane soru;

1. A kümesi :Dünya 5’ten büyükse

B kümesi : Avrupa, Avrupa Birliğinden büyük olduğuna göre, bu iki kümenin kesişim kümesini bulunuz.

2. 600 milletvekilinin 3’te 2’sini mi büyüktür yoksa 550 milletvekilinin 4’te 3’ü mü daha büyüktür?

 
Toplam blog
: 5
: 480
Kayıt tarihi
: 19.12.16
 
 

Daha güzel bir dünya olsun, ümidiyle yazıyorum... ..