Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '18

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Bu Yıl, Uluslararasında Adana 25. Yıl; Malatya 8. Yılı Kutluyor....

Bu Yıl, Uluslararasında Adana  25. Yıl; Malatya 8. Yılı Kutluyor....
 

Değerli Okuyucularım Merhabalar;
25. Uluslararası Adana Film Festivali 22-30 Eylül 2018'de Adana'da yapılacak....
22-30 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nin İstanbul Basın Toplantısı Hilton Bosphorus’ta yapıldı. Toplantıda Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ile Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nın finalistleri ve seçici kurulları  biraraya geldi. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Ana Jüri Üyesi Tuba Büyüküstün ile Adanalı Sanatçı Caner Cindoruk ve sinema dünyasından çok sayıda ünlü ismin katıldığı basın toplantısında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk Sineması’nı ve sanatı her zaman destekleyeceklerini dile getirdi. Başkan Hüseyin Sözlü,  Adana Film Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Halil Avşar,  Adana Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş, Adana Film Festivali Danışma Kurulu Üyesi Gülsen Tuncer, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mete Şahin ve Adana Büyükşehir Belediyesi Sanat Danışmanı Mahmut Tülek’in de katıldığı basın toplantısında,  Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda finale kalan filmler ve seçici kurul üyeleri açıklandı.  Film Festivali Direktörü İsmail Dikilitaş ise Adana Film Festivalinde olacakları anlattı.  Uluslararası Adana Film Festivali’nde bu yıl;  Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması bölümleri olacak. Adana Film Festivalinde bu yıl  25’inci yıla özel ödüller verilecek, konserler ve etkinlikler düzenlenecek. 
9-15 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek 8. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Yarışma bölümünün jüri başkanlığını, dünyaca ünlü yönetmen NURİ BİLGE CEYLAN üstlenecek.
8. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Yarışma bölümünün jüri başkanlığını, dünyaca ünlü yönetmen NURİ BİLGE CEYLAN üstlenecek. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği’nin katkılarıyla düzenlenecek 8. Malatya Uluslararası Film Festivali jürisinde yer alacak isimler belirlenmeye başlandı. 9-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek festivalin Uluslararası Uzun Metraj Yarışma bölümünün Jüri Başkanlığını, dünyaca ünlü senarist, yönetmen NURİ BİLGE CEYLAN üstlenecek. MasterClass’da Tecrübelerini Paylaşacak Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan ayrıca festival kapsamında gerçekleştirilecek MasterClass’a konuk olarak deneyimlerini sinemacılarla paylaşacak. Bu yıl yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda önemli ismin katılacağı, film yapım desteklerinin yanı sıra, çeşitli eğitim ve sektör buluşmaların da yer alacağı Malatya Film Platformu’nda düzenlenecek MasterClass’a ilginin yoğun olması bekleniyor. Uluslararası bölümün jüri üyeleri ve bu bölümde yarışacak filmler, festivalin basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılacak.  
Saygılarımla...
Sağlıcakla Kalın ama Sevgisiz Kalmayın...
KIVANÇ TERZİOĞLU
 
Toplam blog
: 165
: 88
Kayıt tarihi
: 01.02.18
 
 

25 Mayıs İstanbul Doğumlu. Film-San Vakfı Müdürü & Gazeteci & Köşe Yazarı & Yazar & Sanat Yönetme..