Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '15

 
Kategori
Fotoğraf
 

Bu yıl fotoğrafların bir hikayesi olacak.

Bu yıl fotoğrafların bir hikayesi olacak.
 

Stüdyo fotoğrafçılığı artık ormana, parka, kumsala taşındı fakat evrimini tamamlamadı, 2015 bahar ve yaz sezonunda bir tık daha ileri gidecek ve evlenecek çiftlerin düğün fotoğrafları, aile, bebek ve hamile fotoğrafları hikaye eşliğinde bir konsepte sadık kalarak fotoğraflanacak.

 
Konsept Fotoğraf Nedir?
 
Konsept fotoğraf bir kurgu eşliğinde hikayeleştirilmiş fotoğraf karelerinden oluşur ve insanı bir hikayenin tam ortasına çeker. 
 
Bütünlüğün sağlanması için konseptin konusuna sadık kalınır, dekor ve aksesuarlar konsepte sadık kalarak tasarlanır.
 
Bu yaz evlenecekler konsept fotoğraf çektirmek isteyen çiftlerin şimdiden araştırmalara ve görüşmelere başlaması gerekir, çünkü konsept fotoğraf  bir ekip işidir. 

2
 
Fotoğrafı çekecek olan kişinin alanı sadece fotoğraf sanatı olmalı ve konsepti tasarlayacak kişi dekorasyon, tasarım alanında bilgili olamalı. 
 
Bu nedenle fotoğraflarınızın konsept bir kurgu ile hikayeleştirilmesini istiyorsanız mutlaka bu alanda deyimli bir ekip ile çalışmalısınız.
 
Hikayenizin çıkış noktası evleneceğiniz mevsim, en sevdiğiniz film sahnesi ve ya bir masal olabilir.
 
Sonbaharda evleniyorsanız, turuncu ve sarı tonlarda, bohem bir sonbahar konsepti. 
 
Bahar ayında evleniyorsanız lunapark ya da bir panayır konsepti.
 
Sevgilinizle hobiniz birlikte bisiklete binmekse, enfes bir bisiklet konsepti, ya da güzel bir bahar günü retro bir piknik konsepti tasarlanabilir.

4
 
Önemli olan konsepte karar verdikten sonra onu detaylarla geliştirmek ve konsepti tamamlayacak aksesuarlara odaklanarak sahneyi dekore etmek.

3
 
Mesela vintage bir konsept fotoğraf çekimi hayal ediyorsanız düğün arabanız son model bir jeep olmamalı, ya da bohem bir stil tercih etmişseniz, modern bir çizgide gelinlik ile poz vermemelisiniz.

5
 
Sezen Altun
 
 
 
Toplam blog
: 7
: 1029
Kayıt tarihi
: 15.12.14
 
 

Tasarımcının evi ..