Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bu yiyecekler insanı gençleştiriyor mu?

Bu yiyecekler insanı gençleştiriyor mu?
 

İnsanoğlu kaç yaşında olursa olsun kendini genç hissettiği sürece gençtir diyenler, acaba bu yiyeceklerden mi tüketiyor?

Yaşınız kaç olursa olsun, vücudunuz diri ve sağlıklı olduğu sürece kendinizi hep genç hissedersiniz. Yüzünüzdeki kırışıklar artsa bile bunun bir şekilde önüne geçmek mümkün!

Ancak ruh hali daha önemli! Yani hissettiğimiz yaş!..

Kozmetik sektörü bu alanda çok gelişmiş olsa da, en etkili yöntem; sağlıklı beslenme ve spor yapmaktır.

Amerikan Diyetisyenler Derneği, vücudu genç ve diri tutacak yiyecekleri açıkladı. İçerdikleri antioksidanlarla yaşlanmayı önleyen bu yiyecekler, insanı kansere ve kalp hastalıklarına karşı da koruyormuş. 

Tam tahıllı makarna

Normal makarnadan üç kat fazla antioksidan içeriyormuş. Araştırmalar tam tahıllı gıdalardaki liflerin kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini azalttığını ortaya çıkarmış.

Patlamış mısır

'Polifenol' adı verilen kanser düşmanı madde patlamış mısırda meyvelere kıyasla dört kat fazla bulunuyormuş. Araştırmacılar evde, yağsız patlatılmış mısırın müthiş polifenol kaynağı olduğunu söylüyor.

Organik süt

Organik sütte lutein, beta-karoten ve E vitamini gibi antioksidanlar normal süte kıyasla yüzde 40 daha fazla bulunuyormuş.

Yumurta

Yaşa bağlı göz bozukluğundan koruyan 'lutein' isimli antioksidan, yumurtada fazla bulunmuyor ama yumurta aracılığıyla alınan lutein, ıspanak gibi zengin lutein kaynaklarına kıyasla vücut tarafından daha hızlı ve iyi emiliyormuş. Biliyorsunuz yumurta kendini akladı!..

Fasulye

Kırmızı fasulye başta olmak üzere fasulye türlerinin, içeriğindeki 'fitokimyasal' adı verilen bitki özleri sayesinde serbest radikalleri yok ettiği belirlenmiş.

Yoğurt

Günde bir kâse yoğurt, vücuda giren diğer antioksidanların işlevini yerine getirmesini sağlıyor ve kalp krizi, kanser ve kronik hastalıklara karşı koruyormuş.

Kanola yağı

Kötü kolesterolü düşüren alfa-tokoferol isimli antioksidanı bol miktarda içeriyormuş.

Doğal tatlandırıcılar

Uzmanlar kanser de dâhil pek çok hastalığa davetiye çıkaran rafine şeker yerine, yüksek anti-oksidan oranına sahip bal, esmer şeker ve pekmez gibi doğal tatlandırıcıların kullanılmasını tavsiye ediyor.

Netice mi?

Daha sağlıklı bir yaşam ve daha genç bir görünüm için yukarıdaki yiyecekleri tüketmek hiç de zor değil.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..