Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '19

 
Kategori
Özel Günler
 

Bu Zafer Bizim

         "Beni olağanüstü bir kişi olarak yorumlamayınız. Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir." 

                                  Mustafa Kemal Atatürk                                                                              

Memleketimizi esir etmek isteyen düşmanları her şartta mağlup edeceğine dair olan inancı ve itimadı bir an olsun sarsılmamıştı. Önce o inandı, sonra önüne kattığı koca bir milleti inandırdı. Ve büyük zafer bu inancın ardından vücut buldu.

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında; varlığını, Türk varlığına armağan eden Türk askerinin ve insanının iman dolu göğsünde, vatan ve millet aşkıyla yücelttiği bir zaferin, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı gündür.

Kutlu olsun!...

1922 yılında takvim yaprakları Ağustos’un 26’sını gösterirken tan yerini aldan altına çalan güneş, göğe meylediyordu… Ama o gün, yükselen sadece güneş değildi. Türk’ün istiklâlini müjdeleyen topların sesiydi aynı zamanda arş-ı âlâya yükselen.

Başkumandan Mustafa Kemal’in, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça düşmana terk olunmaz.” talimatındaki derin manayı yüreğinde hisseden kahraman Türk askeri “Ya istiklâl ya ölüm!” parolasıyla çıkıyordu yola.

O esnada bir İngiliz generali, şu sözleri sarf ederek Yunan mevzilerini teftiş ediyordu: “Türkler bu tahkimatı altı ayda aşarlarsa, bir günde aştık diye övünebilirler.” İşte tam da sözü edilen o yeri, dört gün kadar kısa bir zamanda geçti yiğitlerimiz.

27 Ağustos’ta Afyon’un güneyindeki düşman mevzilerine saldırdılar.

28 Ağustos’ta daha da ilerlediler. Düşman, bulunduğu yeri terk ederek batıya doğru çekilmeye başladı.

29 Ağustos’ta Dumlupınar’da devam etti bu kaçış. Bu defa kuzeye…

30 Ağustos sabahı ise Büyük Taarruzun büyük emri çınladı tüm yiğitlerin kulaklarında:

“Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir! İleri!”

İşte bu sebeple, yüreğindeki vatan aşkıyla istiklâlini taçlandıran Türk milletinin, Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Kurtuluş Savaşı’nı kazandığı, Sevr Antlaşması’nı yerle yeksan ettiği, Lozan Barışını hayata geçirdiği ve ardından Cumhuriyetin temeline ilk harcı koyduğu gündür bu gün.

Bu zafer, Türk’ün iman dolu göğsüne çarpan düşman askerlerinin tarumar olduğu 22 gün, 22 gece süren bir savaşın ve tabii ki koskoca bir Kurtuluş mücadelesinin mahsulüdür.

Bu zafer, yalnızca Türk tarihine değil, dünya tarihine de yön veren bir zaferdir.

Mukaddes Vatanımızın, millî ve manevî değerlerimizin muhafazası, milletimizin istiklâli uğruna verilen büyük mücadelelerin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 97. yıl dönümünde; öncelikle Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, mukaddes kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, hayatta olan gazilerimizi minnetle anıyorum.

Bu büyük zafer, hepimize KUTLU OLSUN!

 
Toplam blog
: 31
: 95
Kayıt tarihi
: 13.02.14
 
 

Eğitimci, Edebiyatçı, ''Sera Hatun'',''Aldatmaca'',''Handan Makamı'' ve ''Modern Zamanlar Dervişi..