Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Bucaspor'a yazık oldu

Bucaspor'a yazık oldu
 

Fotoğraf, www.milliyet.com.tr internet sitesinden alınmıştır.


Ziraat Türkiye Kupasında İstanbul' da Galatasaray ile karşılaşan Bucaspor karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılmasına rağmen etkili oyunuyla göz doldurdu. İzmirimizin sarı- lacivertlileri turu kaçırdı dersek doğru söylemiş oluruz.

Maçın başında Galatasaray ile Ali Sami Yen' de oynamaktan dolayı Bucaspor'lu oyuncuların bayağı heyecanlı oldukları görüldü. Ancak Galatasaray, iki etkili oyuncusu Kewell ve Arda ile skoru 2-0 yaptı.

Elano'nun yaptığı hareket Galatasaray'ı 34. dakikada on kişi bıraktı. Hakem, Elano'ya kırmızı kart göstermekte haklıydı. Bu arada kendisini eyyam yapmadığı için, Ali Sami Yen' de bir Bank Asya Ligi takımı karşısında tereddüt etmeden kuralı uygulayıp gerekeni yaptığı için tebrik etmek gerekiyor. Çünkü bu genç kardeşimizden nice tecrübeli abileri, gözünün önündeki çoğu şeyi bazen göremeyebiliyor.

Galatasaray on kişi kaldıktan sonra Rijkaard hemen oyuna müdahale etti. Arda, yerini Ayhan'a bırakırken pek de mutlu gözükmüyordu.

Özellikle ikinci yarı daha çok pozisyon bulan konuk Bucaspor oldu. Yine hakemin cesaretle ve de çok doğru bir şekilde verdiği penaltıyı eğer Mehmet Battal gole çevirebilseydi durum çok daha farklı olabilirdi.

86' da Kenanla farkı bire indiren sarı- lacivertlilerin çabası skoru değiştirmeye yetmedi.

Şimdi maça genel olarak bakarsak, önce şunu söyleyelim: Bucaspor, Galatasaray karşısında ezilmedi. Öyle etten duvar falan da örmedi. Tam tersine çıktı ve futbolunu oynamaya çalıştı. Pozisyon olarak da Galatasaray' dan daha çok pozisyon buldu. Bucaspor'un maçı ve turu kaybetmesinin tek nedeni var: Tecrübesizlik.

Gerçekten de İzmir'in sarı- lacivertli takımı, bulduğu net pozisyonları çok acemice harcamasaydı, rakip yarı sahada top kaybetmeseydi ve Mehmet Battal biraz daha oyunda olabilse ve penaltıda topa bir futbolcu gibi vurabilseydi Galatasaray'ın işi iyice zorlaşacaktı ve bu yazının da başlığı muhtemelen " İSTANBUL' DA FIRTINA MUCİZESİ " olacaktı.

Galatasaray'da bence sahanın en iyisi kaleci Aykut' tu. Bu bile maçın nasıl geçtiğini anlatıyor olmalı. Tabi bu arada, Aykut böyleyse Franco' ya ne gerek vardı sorusu bir kez daha akıllara geliyor. Sekiz dil bilen Galatasaray' ın kültürlü kalecisi Aykut ve ardında Orkun bence bu işi götürürlerdi. Ama yıllardır yabancı kaleci diye diye geçen sene De Santis'i bu sene de Franco' yu getirdiler.

Bucaspor, iyi bir takım. Fırtına, yaşadığı onca soruna rağmen futbolunu oynamaya ve esmeye devam ediyor. Bu maç kanımca Galatasaraylıları, Fenerbahçe maçından daha çok karamsarlığa itmiştir. Eğer sarı- kırmızılılar çok net olarak görülen bazı sorunları çözemez ve önlem alamazsa başarı hayal olabilir.

Galatasaray'ı kendi sahasında bu kadar sindiren Bucaspor'u tekrar tebrik ediyorum. Bir de içimden " Ah o penaltıyı Yunus atsaydı " diyorum. Umarım sarı- lacivertli fırtına Bank Asya Birinci Liginde de başarılı olur ve seneye artık Turkcell Süper Lig' de olur. Ancak bu takımın desteğe ihtiyacı var. Haydi Bucalılar, takımdaki ışığı gördünüz. Herkes elinden ne geliyorsa yapmalı. Bucaspor'un maddi sorunları çözülmeli.

En son, galiptir bu yolda mağlup diyorum ve tüm İzmir takımlarına bir kez daha başarılar diliyorum.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..