Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '08

 
Kategori
Müzik
 

Buena vista social club

Buena vista social club
 

1940’lı yıllarda Küba Havana’da yerel müzik vedansların icra edildiği özel bir kulüptür. Yaklaşık 50 yıl kadar varlığını sürdürdükten sonra 90’larda kapanmıştır. 90’ların sonunda Küba’lı müzisyen Juan de Marcos Gonzales ile Amerika’lı gitarist RyCooder tarafından, o dönemde kulüpte çalmış yaşlı müzisyenler ile kulübün adı ile aynı adı taşıyan bir albüm kaydı yapmıştır. Albümün 1998 yılında gördüğü dünya çapında ilgi üzerine Alman yönetmen Wim Wenders “Buena Vista Social Club” adı altında belgesel bir filim hazırlamış, ve bu dökümanter yapım “Akademi Ödüllerine” “En iyi Dökümanter” dalında aday gösterilmiş, “Avrupa Film Ödüllerinde” de “Enİyi Dökümanter Film” ödülü almıştır.

90’ların sonunda, hem albümün hemde filmin dünya çapındaki başarısının ardından geleneksel Küba ve Latin Amerikan müziğine olan ilgini artmasında çok önemli bir yere sahiptirler. Albüm Küba müziğinin altın çağı sayılan ve hepimizin dekulaklarında bir şekilde yer etmiş 1930 ve 1950 lere ait sevilen parçalardan oluşmaktadır. Bunlardan bazıları; Tequilla, Yolanda, Guantenamera ve fotoğrafa adını veren Chan Chan’dır. Grubun üyelerinden Compay Segundo(95) ve Ruben Gonzales(83) 2003 yılında, İbrahim Ferrer(78)ise 2005 de hayata gözlerini yummuştur.

Latin müziğinin klaksikleşmiş tınılarını sevenlerin linki kopyalayarak dinlemelerinişiddetle tavsiye ederim……….. http://www.dailymotion.com/relevance/search/buena%2Bvista%2Bsocial%2Bclub/video/xorip_buena-vista-social-club-chan-chan_blog

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..