Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Buğday Salatası

Buğday Salatası
 

Merhaba sevgili okurlarım,

Sağlıklı beslenme açısından önemli bir yere sahip olan aşurelik buğdayın faydalarını saymakla bitiremeyiz.

A, B, C, K, B12 vitaminlerinin yanı sıra, kalsiyum ve demir gibi önemli mineralleri de bünyesinde taşıyan bu şifalı tahıl son zamanlarda vazgeçilmez besin kaynağımız  olmuştur.

Bugün salatasını, ilerleyen bunaltıcı günlerde de birlikte soğuk çorbasını yaparız:)

MALZEMELER:
1 bardak asurelik bugday
Nar
Misir
Ceviz ici
Kornison tursu
Maydanoz
Taze nane
Taze sogan
Zeytinyag
Limon
Tuz

YAPILISI;
Ben bugdayi biraz fazlaca tek seferde aksamdan islatip, ertesi gün düdüklü tencerede 30 dakika hasliyorum. (Şayet 1 su bardağı ise daha kısa sürede haşlanır.) Bu kez de öyle yaptim. Yarim kg. bugdayi haslayip salata icin bir kismini ayirdim. Kalanini posetlere koyup derin dondurucuda sakladim. Bir büyük kase kadari salata icin yeterli. Bundan sonrasi yesillikler de yikanip dograndiysa cok kolay. Derince bir kaba bugdayi, arzu edilen miktarlarda nar, misir, tursu, maydanoz, taze nane ve sogan, iri kirilmis ceviz ici konur ve karistirilir. Ardindan zeytinyagi, tuzu ve limonu kendi damak tadiniza gore eklenir. Bir kez daha karistirilip sunulacak tabaga alinir.

Afiyet olsun. http://www.instagram.com/gurmedengecme

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!