- Kategori
- Yemek - Mutfak
buğdaylı & bol naneli yayla çorbası
Benim en sevdiğim çorbalardandır. Bayılırım bu çorbaya...
Malzemeler
Yapılışı
bu çorbayı pirinç yada arpa şehriye ile de yapabilirsiniz , bende böyle yapardım taa ki buğdaylısını içene kadar eminim sizde buğdaylı denedikten sonra vazgeçemeyeceksiniz...İçine evde haşlanmış nohut varsa nohutta atabilirsiniz.
buğdayları bir gün önceden ıslamanız gerekir , ıslanıp şişen buğdayları çorba tenceresine koyup üzerine 6 su bardağı su ekleyin ve kaynatın (ben 1/2 etsu tablet de ekliyorum daha lezzetli oluyor ) . Başka bir kapta yumurta sarısını , 2 kaşık unu ve 1, 5 bardak yoğurdu eze eze iyicen karıştırın , iyicene karışınca üzerine 1 bardak su ekleyin ve tekrar karıştırın . Daha sonra kaynayan buğdayların içine yavaş yavaş karıştırarak dökelim .
Küçük bir sahanda biraz zeytinyağı ile nane ve kırmızı biberi yakarak çorbamıza ekleyelim .(bunu eklerken çorbadan bir kaç kaşık alıp sahanın içinde nane ve kırmızı biber ile karıştırıp , sulandırıp çorbaya daha rahat katabilirsiniz.)
nefis buğdaylı yayla çorbanız hazır...
Afiyet Olsun