Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '18

 
Kategori
Bayramlar
 

Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun...

Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun...
 

Derin Bakış


Etem SEVİK/ ELEK KÖŞESİ

Türkiye Cumhuriyeti Genç Nesillere Emanettir!

Sevgili Okuyucular, 19 Mayıs, Türk Milletinin, tüm onur ve asaletiyle Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, önderliğinde tarihte sahnesine çıkarak, bir defa daha şaha kalkışının günüdür. O nedenle kurtuluş ateşinin yakıldığı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun´da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu´da ve Trakya’da, elden ele, gönülden gönüle, dolaşmasının 99. Yıldönümünü kutluyoruz bugün. Yine bu tarihi günde milletçe Anadolu´nun vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk´ün, taşıdığı duyguları 99 yıl aradan sonra yeniden yaşamanın haklı gururu ve sevincini yaşıyoruz… O nedenle 19 Mayıs, sadece kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin çağdaş değerleri benimseyerek, milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.     

19 Mayıs, gençlik, gençlik ise gelecek demektir. Bu sebeple Türk Gençliği, Cumhuriyetimizin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınlarımızın tek ve en büyük güvencesidir. ‘Sizler yeni Türkiye´nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.´ diyor Büyük Atatürk. Türk gençliği Yüce Milletimize istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, "Ya istiklal ya ölüm” diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, tarihi tarih yapan, Süleyman Şahların, Ertuğrul Gazilerin, Sultan Fatihlerin, Sultan Yavuzların, Sultan Süleymanların, Barborosların, Ulubatlı Hasanların ve daha nicelerinin torunlarıdır. O nedenle binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan cumhuriyetimiz, tarihte olduğu gibi bugünde Türk gençliğine emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, gençliğin en başta gelen görev ve sorumluluğu olmalıdır.

19 Mayıs’ta, verilen büyük kurtuluş mücadelesi ile milli egemenlik, birlik ve beraberliğin  halkımızın olduğu görüşü bir kez daha hakim olmuştur. Temeli 19 Mayıs´ta Mustafa Kemal Atatürk, tarafından atılan "milli egemenlik", ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak yine millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan "Milli İrade"nin, yaşatılması için hepimize ve özellikle de Türk gençliğine, büyük görevler düşüyor. O nedenle hiç akıldan çıkarılmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyetinin temel taşı gençlerimizdir. Ve yine akıllardan çıkarılmaması gereken önemli bir husus, her 19 Mayıs´ta, Samsun´dan, elden ele Ankara´ya koşturulan bayrağımız rengini, Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. O nedenle "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır." Sözde değil, bu özde duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; Türk milletinin ve gençlerimizin bayramını, tebrik ediyorum.

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..