Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '06

 
Kategori
Bayramlar
 

Bugün 29 Ekim

Bugün 29 Ekim
 

Bugün 29 Ekim 2006. Cumhuriyetimizin 83.yılı. Tüm yurtta bugünle ilgili büyük kutlamalar yapılırken içim hem sevinç hem de hüzünle dolu. Hüzünle dolu olmasının nedeni ise geldiğimiz nokta.

Şöyle tarihe bir baktığımda o Destansı mücadelenin eseri olan bu Cumhuriyete uzanan, elleri tehlikeleri görüyor bugün geldiğimiz noktada neden böyle oldu demekten kendimi alamıyorum. Oysa Atamız bizlere Cumhuriyeti emanet ederken şehlere, tarikatçılara karşı korumamız için emanet etmemiş miydi? Ne yazık ki bizler yeterince anlamadık galiba bunu bugün gelinen noktada oy için bu tarikat liderlerinin, şehlerin elleri öpülüyor resepsiyonlarda boy gösterilmesine izin veriliyor. Hatta daha ilerisi Cumhuriyet’e Atamızın devrimlerine karşı oldukları halde iki yüzlülükle renkli Cumhuriyet kutlamaları düzenleyip ardından da içlerinden kıs kıs gülüyorlar. Bir diğer yandan Cumhur Başkanımızın hassasiyetle üzerinde durduğu baş örtüsü meselesineyse bir Millet Vekili’nin söyledikleri sözlerde “Yeni Cumhurbaşkanı seçilince böyle sorunlar yaşanmayacak. Gelecek yıl Köşk’te Başörtülü resepsiyon olur.” Diyerek içlerinde barındırdıkları tehlikeyi ifade ediyorlar. Bir Cübbeli çıkıp çok cüretkar bir şekilde kadın sunucu istemem diyor, bir diğeri Cumhurbaşkanlığı resepsiyonuna başörtüsüyle katılacağız diyor hatta bunu diyenler daha ileriye gidip seneye başörtüsü takmayanların o resepsiyona gelmemesini bile isteyebilirler. Hiç şaşırmamak lazım. Baksanıza ne kadar rahat böyle açıklamalar yapıyorlar. Peki biz ne yapıyoruz? Bütün bunlara seyirci kalıyoruz sadece. Böyle seyirci kalmaya devam edersekte Atamızın bize emanet ettiği Cumhuriyetimiz daha ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalacaktır. İşte bu yüzden bir yanım sevinçliyken bir yanım hüzünlü.

Şu anda Silahlı Kuvvetler Atatürkçülerin tek güvencesi durumundadır. Oda olmasaydı ne olurdu bilmiyorum? İyi ki varsın Türk Silahlı Kuvvetleri iyi ki varsın. Ama bizlerinde sana güç katması gerek gerçek Atatürkçülerin.

Bu yüzden ben bugün gerçek Atatürkçülere, Kuvayi Milliye Ruhu taşıyanlara, Cumhuriyet Çocuklarına seslenmek istiyorum. Ve diyorum ki Haydi Meydanlara....

Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kuvayi Milliye Ruhu taşıyanlar haydi meydanlara onlara varlığımızı daha güçlü hissettirelim. Ant içelim meydanlarda. Cumhuriyetimize Atamızın ilkelerine daha sıkı sıkı sarılacağımıza Ant içelim. Bizler Cumhuriyet çocuklarıyız bu gidişe göz yummamalıyız. Güçlü bir çoğunluk olduğumuzu,uyumadığımızı görsünler. Ve bunu her güne yayalım her gün ant içelim ki unutmayalım karşımızda olan tehlikeleri. Cumhuriyetin sahipsiz olmadığını anlatalım onlara. Gerçek sahiplerinin bizler olduğunu anlamaları için bugün hepimiz meydanlarda yerlerimizi alalım arkadaşlar. Birlikte 83.yılımızı kutlayıp tek vücut olmalım, olalım ki nice 83.yılları yine birlikte yaşayalım.

Haydi Cumhuriyet’in gerçek sahipleri Kurtuluş Destanı yazılırken nasıl kadınlı erkekli bir aradaysak bugün de aynı coşkuyla bir arada olmaya...

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..