Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '16

 
Kategori
İnançlar
 

Bugün artık kötülüklerde şeytanın adı geçmiyor, yoksa şeytan öldü mü?

Bugün artık kötülüklerde şeytanın adı geçmiyor, yoksa şeytan öldü mü?
 

Şeytan çok popülerdi biliyorsunuz… Son zamanlarda adını fazlaca duyamıyoruz. İnsanları kötü yola sevk ettiğine inanılan, dinin en önemli unsurlarından biri. Ve bugün hiç kimse şeytandan konuşmuyor. Şeytanın korkutucu varlığı yapılan kötülüklerin gölgesinde mi kaldı? Yani biz şeytanı da mı aştık?

Hayatımızın bir parçasıydı şeytan… Tamam, dine inanç azaldıkça bu tür kavramların önemi de azalıyor, bunlar da unutulacak ama şeytan aynı zamanda toplumsal bir kavram haline gelmişti, inanan inanmayan herkesin dilindeydi.

Bazıları zaten hiç yoktu diyecek… Ama o kadar konuşuldu, hayatımıza yerleşti yani şeytan efsanesi nasıl bu kadar çabuk bitti.

Dine inanç azaldı, şeytan da unutuldu ama başka bir şey daha var sanki. Şeytan “kandıran, kötü yola düşüren” şeklinde algılanıyordu. Yani şeytan buydu. Ama bugün kötülüklerin formatı değişti; kandırmadan iyilikle de(iyilik ve doğruluk uğruna) zulmediliyor. Artı insan kötülükte şeytanı geçti. Bence kimin kimi kandırdığı belli değil.

Şeytan kavramının böylesine önemsizleşmesi, silinip gitmesi normal değil. Yılda bir kere hacıların şeytan taşlamasında adı geçiyor o da bazılarını gülümsetiyor. Bence şeytan öldü!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..