Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Bugün Babalar Günü

Bugün Babalar Günü
 

Baba güçlü bir çınar gibidir. Baba bir dağ ...


Evet...

Bugün 15 Haziran 2014, Pazar, Babalar günü...


Hepimizin herkesin bir babası var. Kimisinin babası hayattadır inşallah; kimisinin de babası ahirete göç etmiştir ve inşallah Cennet'tedirler. Hepimiz için, hem babamız hem de anamız değerlidir. Bugün babalar günü olduğu için, sadece bir babanın ailesine veya öz evladına karşı, evlatlarının gözüyle babaya karşı olan ilgi, sevgi, saygı vs. gibi davranışlar nelerdir ? Diye; evladı babasını ne şekilde görüyor evde ve herşeyde babasını nasıl tanıyor ? Ve de bir babanın asıl görevi nedir ailesine-eşi-hanımına, öz çocuklarına ? Yine buna takiben; ailesinin yani eşi-hanımının ve çocukların evin babasına karşı olan saygısı nelerdir ? Gibisinden vs.

Evlat öz babasını öncelikle ailesinin yıkılmaz direği, duvarı ve tek dayanağı, dert ortağı,  ailesinin reisi, her zaman evlatlarının ve de hanımı-eşinin yanında olan, evin güneşi gibi görmeli veya görüyor olmalıdır.

Daha daha, baba herşeyiyle evlatlarının yüreğini ısıtan, evlatlarına mutluluk, güven veren, evlatlarının sorunları olduğunda, evlatlarının her sorununa sabırlı, sıcak, şefkatli, koruyucu melek gibi olandır. Baba hayatın anlamı ve tüm güzellikleri evlatlarına öğreten, varlığı ile evladına veya eş-hanımı tüm ailesine sahip çıkan, göğüs geren, gurur veren, sevgi veren, hep evladının veya eş-hanımı tüm ailesinin yanında-yakınında-yanıbaşında bir saniye bile ayrılmayandır.

Tabi ki baba, evladının veya evlatlarının doğuşundan, bebekliğinden büyüyünceye kadar evladını doyuran, besleyen, kucaklayan, hiç off üff bile demeyen, hep canım evladımsın diyendir. Gerçekten de aynen öyledir. Hiçbir baba evladına kıyamaz, gerekirse evladı için, ölüme dahi korkmadan gidendir. Baba yüreği çok naziktir, evladı şayet mesela ağlıyorsa; aynen babada evladıyla oturur ağlar. Yüreği evladının ağlayışını asla asla dayanmaz ! Belki evlat çocuklar baba yüreğini bilmeyebilir halbuki babalar evlat çocuklarına çok düşkündürler.

Yani baba olmak, kelimelerle anlatılamayan fedakâr, evladına karşı hep ve hep karşılıklı sevgiyi gösteren sevecen, sevgi dolu aşktır. Kalbinde zerre kadar kötülük taşımayan cömert, kibar olan, kucağı sıcak, anlayışlı ve candan, bu vasıfların tümünü taşıyan tek yiğit ve hem de evladının-evlatlarının veya hem ailesi eşi-hanımının gözüyle ayrıca da yakışıklı erkek, birde dünyadaki en özel erkektir.

Babasız aile veya çocuk olmaz. Bir ev-yuvada baba kokusu ve gölgesi ve oturma odasının en üst köşesinde babaya ait bir yer-köşesi yoksa, vede evin dış kapısının dışarıdan kapı önündeki paspas halısı veya muşambanın üstünde ayakkabısı da yoksa, işte o yuvaya bahar gelmez. İşte o yuvaya güneş ışığı da içeri girmez. Erkeksiz-Babasız bir ev hanımının veya çoçuklarının, yuvanın bir tarafı hep öksüz-yetim-sahipsiz-yıkıktır. Erkeksiz-Babasız bir yuva ve çocuklar hayattaki herşeyden mahrumdurlar. Vs. Vs.
 Demek ki bir evin erkeğinin ya da babanın faydası, varlığı ne de çok imiş. Kimi kadınlar var ki, erkeği ile evli olup da, çoluk çocuk sahibi aynı çatı altında erkeğinin yani evin babasının kıymetini bilmezler, evli-nikahlı kocası olduğu halde gözüne batar kocası, saygı duymazlar, çünkü serbest yaşamak ve gezmek için, kocanın her dediğini kendilerine şiddet uyguluyormuş gibi isyan ederler ! Ne yazık ki gerçekleri söylemek gerekirse gerçeğe gerçektir, aynen öyledir. Ve bu aynen kimi büyümüş olan, onbeş-onsekiz yaşlarına basmış olan çocuklar içinde öyledir. Öyle çocuklarda var ki, babaları göze batar. Çünkü niye ? Çünkü babası sevgi gösterip evladına sahip çıkıyor ya ondandır. Halbuki böyle bir babası olduklarına sevinecekleri yerde isyan içinde oluyorlar. Erkek-Baba hem eşi-karısını ve çocuklarını koruyor; evinde göstermiş olduğu disiplini ile. Her aile-yuvanın kendine has ev düzeni, ev yasa-kanunu vardır. Her ailenin düzen-yasası değişiktir. Her erkek-babanın hem eş-hanımına ve çocuklarına karşı olan didiplini farklı değişiktir. Vs. Vs.

Bazı çocuklar babasının kollarında daha huzurludurlar. Evladına sınırsız sevgi veren, evladının-evlatlarının okul eğitimindeki genel herşeyinde bir yerlere gelmesi-gelmeleri için, en mükemmel desteği sağlayandır baba. Babanın rolü çok büyüktür ailede, evde ve eşi-hanımının üzerinde ve çocuklarında. İşte kimi çocukların okullarında ve hayatları boyunca, iş-mesleklerindeki başarılı oluşları babanın çocuğuna vermiş olduğu genel destek ve disiplin sayesindedir. Burada bir babanın güçlü bir çınar olduğunu görmek gerekir elbette. Şunu da eklemek gerekirse : Babalar evlat-çocuğunun hem önünde rehber olup da yol gösterici, ve yine aynen de evlat-çocuklarının arkasında duran, en iyi gücü verendirler. Yine yine evlat-çocuklarına koklanacak gül, yaşanacak hayat ve alınacak nefes olan, sevgisinden cesaret ve gözlerinden esaret verendirler; babalar. Aslında kelimeler ile bitmez demiştim babalığı anlatmanın. Bitmez ki zaten, evlat-çocuklarına uçabileceği kanatlar veren ve tek sığındıkları çelik kapı arkası duvar gibi misali sağlam sığınak. Vede ve ve derdini de, neşeni de paylaştığın en iyi arkadaş.

Son sözüm : Babalar gününü kutlar, mutluluk, barış, sağlıklı, bereketli, dertsiz, gamsız, çilesiz, kavgasız, şiddetsiz, huzur dolu hayırlı bir 15 Haziran 2014, Pazar ' günü dileyerek saygılar.

***************    ***************   **************   ***************   ***************   ****************

Yazı - Sözler - Makale : TACETTİN SARAÇ NACO " kendi yazar'lık, şair'lik felsefi kaleminden. Vitamin gibi, zamanın vitamini ' şifa veren " TACETTİN SARAÇ NACO ' eserleri ve makale yazıları. Tüm eser-yazı-makalelerin telif hakları ' TACETTİN SARAÇ NACO ' ya aittir.
 ( 15 Haziran 2014, Pazar , Almanya / Düsseldorf )

 

twitter.com/tacettinsarac

instagram.com/tacettinsarac

www.nacomusic.com

tacettinsaracnaco.blogspot.com

www.facebook.com/tacettinsaracnaco    ( Fan page - like me / beğen ` paylaşım platformu )

 

" NACO MUSIC TACETTİN SARAÇ PRODUCTION ' PLAK ŞİRKETİ "

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  

 
Toplam blog
: 64
: 752
Kayıt tarihi
: 27.01.13
 
 

Ben kimim ? Müzik Yapımcısı-Prodüktör. İstanbul Unkapanı Plakçılar Çarşısında-Müzik camiasında ve..