Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '07

 
Kategori
Bayramlar
 

Bugün bayram

Bugün bayram
 

Bugün 19 Mayıs. Bugün Bayram. Bakınız bütün evler ve dükkânlar bayraklarla donatılmış. Hangi sokak ya da hangi caddeden geçerseniz geçin sanki bir merasim alayı içerisinde geçiyormuş gibi oluyorsunuz. Yüreğiniz kabarıyor, içiniz milli bir heyecanla dolup taşıyor. Dörtbir yana tebessümler savuruyorsunuz.

Annelerinin kucağında ellerine bayrak sıkıştırılmış çocuklar görüyorsunuz. Yetmişlik dedelerin ninelerin dilinden destanlaşmış hikâyeler dinliyorsunuz. Adeta ne zamandır ihtiyacınız olan oksijene kavuşuyorsunuz. O an yenileniyor, alevleniyor, bilevleniyor ve güçleniyorsunuz.

Hele gençlerin yürürken her adımda ayaklarını yere vurdukça çıkardıkları sesle sizin yüreğinizin küt küt atışıyla karışması yok mu. Farkında olmadan “Dağ başını duman almış yürüyelim arkadaşlar, Güneş ufuktan şimdi doğar yürüyelim arkadaşlar..”şarkısını mırıldanmaya başlıyorsunuz.

Emin olun siz ve sizin gibi olanlar bu duyguları ancak, bu vatanı karşılıksız sevdikleri için taşıyorlar. Biz bu kardeşçe duygulara muhtacız. Taşıdığınız o tebessüme her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Sevgiye muhabbete. Hoş söze, güler yüze…

Hepimiz bu toprağın çocuklarıyız. Aynı pınarın sularını içtik. Aynı derelerde çimdik. Aynı güneşle yandık. Aynı yağmurda ıslandık. Aynı şarkılarla kendimizden geçtik. Aynı türkülerle ağladık güldük. Sazımızda bir sözümüzde birdi. Ayrı isimler taşısak bile gün geldi aynı isimle çağrıldık. Kulağımıza söylenen ninnilerimizde aynıydı, askere giderken yakılan türkülerimizde.

Aynı renklerin içerisinde büyüdük. Belki koşarken takılıp düştüğümüz taşlarda aynı taşlardı. Anadolu’dan başka vatan bilmedik. Çektiğimiz halaylarda yan yanaydık. Cephelerde yan yana. Bir tas çorbayı bile ayrı içmedik. İşte biz böyle bir millettik.

Bundan dolayıdır hala bayramlarda deli taylar gibi coşkumuz. Bundandır küheylanlar gibi tırısa kalkışımız. Bundan dolayıdır aynı duyguları paylaşanlara el uzatışımız, kucaklaşışımız. İşte bu muhabbet ve bu sevgi var oldukça biz hiç birbirimizden uzaklaşmadık. Her defasında da ahdimiz üzerine yemin ettik.

Bakın işte dün böyleydik. Bugünde böyleyiz. Bugün bayram. 19 Mayıs. Bizde bu coşku bu heyecan bu sevgi bu muhabbet var oldukça yarında böyle olacaktır. Kimse bu sevgiyi istismar etmeye kalkışmasın. Bizim milletçe taşıdığımız sevgi kimsenin sermayesi olmamalı. Zira Cumhuriyette biziz, demokrasi de biz. Çünkü biz 19 Mayıs’ız. Biz ilkadımız, biz bugüne değin gelen adımlarız. Şucu bucularla kamplara ayırmaya, papatya fallarıyla geleceği belirlemeye kalkışmasın. Kardeşlik toprağımıza fitne fesat tohumları atmasın.

Bu millet mitinglere ancak bayrak deyince çıkıyor, vatan deyince katılıyor, Cumhuriyet deyince koşuyor. Mustafa Kemal deyince şaha kalkıyor. Sonsuza dek de bu böyle olacaktır. Fakat bunun istismar edildiğini anladığı gün o yürüyüşlerin tersine döndüğünü görürseniz sakın şaşırmayın.

Elinizden geliyorsa birlik ve beraberliğin akordunu bozmamak için çalışın, telleri kırmak için değil. Dedim ya işte bugün bayram. Bu fotoğrafa iyi bakın. En güzel görüntüyü ancak bayramlar verebilir. Anlayabildiğiniz kadar anlayın ve alabildiğiniz kadar hisse alın. Milletimize Kutlu olsun.

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..