Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Bugün ekinoks

Bugün ekinoks
 

Bugün ekinoks, baharın başladığı ekinoks, diğerinde yaz bitmişti. İki ekinoks daha vardır, bunlardan birinde kış biter, diğerinde güz başlar. Ekinokslar bize doğanın armağanlarıdır, değişiminin keskin çizgileridir. Hep sevdim ekinoksları, özel ve güzel oldukları için.

Bir ekinoks sabahı kuşların telaşı takılmıştı objektife ve iki yıl sonra yazmıştım o sabahı (1). O bir yaz ve güz ekinoksuydu, yazın bittiği ve güzün başladığı..

21 Aralık’taki en uzun geceyi unuttuğumda ertesi gün yazmıştım: “Önümde unutmamam gereken günler var: 21 Mart günü aydınlık ve karanlık saatlerin eşit olduğu ekinoks gelecek” (2). Üç ay sonra o gün geldi, unutmadım, bugün ekinoks.

Bugünün ekinoksu başka ekinokslardan daha anlamlı olacak, bugün dünyamızın geleceğine yatırım yapacağım. Hava temiz olsun diye, daha çok yağmur yağsın diye, çevre güzel olsun diye, güzel koksun diye toprağa yatırım yapacağım. Bugün ağaç dikeceğim.

Bugün ekinoksu kutlayacağız, kışın gidişini, baharın gelişini... Bugün ağaç bayramımız var. Yediden yetmişe her yaştan binlerce çocuk, hep birlikte ODTÜ kampusuna binlerce ağaç dikeceğiz. Bizden öncekilerin yetiştirdiği milyonlarca ağaca binlerce genç ağaç ekleyeceğiz. Bugünü dünyamıza ayıracağım.

Bugün ekinoks, değişimin keskin çizgisindeyiz. Dünyamızın da değişimin keskin çizgisiyle tanışmaması için siz de ağaç dikin.

Ankara, 21 Mart 2007 Çarşamba

(1) Bir ekinoks sabahı kuşların telaşı: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=13950
(2) Ankara’da hilal vardı bu akşam: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=18414

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..