Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Bugün Fenerbahçe Galatasaray’ı yener ve Galatasaray liderliğe yükselir

Bugün Fenerbahçe Galatasaray’ı yener ve Galatasaray liderliğe yükselir
 

İnebolu’da ilkokulda olduğumuz yıllarda, haftanın ilk günlerinde ders aralarında heyecanlı maç tartışmaları olurdu. Kimi Fenerbahçeli, kimi Galatasaraylı, kimi Beşiktaşlı, başka takımı tutan olmazdı.

Pazar günleri radyodan maçları dinler, sonuçları öğrenirdik. O akşam radyoda spor saatini kaçırmışsak, puan durumunu görmek için Pazartesi gününün gazetesini beklemek gerekirdi, o da ancak akşama doğru gelirdi. Okuldan çıkınca gazeteciye gittiğimizde gazete henüz gelmemiş olurdu. Eğer gelmişse üzerine kurşun kalemle yazılmış abone numaramızı bulup gazeteyi alırdık.

O yaşta puan durumunu hesaplamak matematik işi olduğu için ve matematik tüm öğrencilerin korkulu rüyası olduğundan arkadaşların çoğu o hesabı bir türlü yapamazdı. O zamanlar galibiyet 2 puan beraberlik 1 puandı. Puan toplamları şimdiki kadar büyük sayılara çıkmazdı.

Sanırım bir Salı sabahıydı, bir arkadaş “bu hafta Beşiktaş lider” dediğinde bir Fenerli olarak Fenerbahçe’nin liderliğine toz kondurmamak için itiraz etmiştim. Gazetede dün akşam okudum desem de ikna olmuyordu, Spor Toto kağıdında gördüğünü söylüyordu. Spor Toto’nun üçe katlanan karbon kağıdı görevi yapsın diye arkaları siyah basılmış kuponlarında maçların listesi olur ancak puan durumu olmazdı. Toto 13 maç üzerinden oynanır, üç de yedek maçla birlikte 16 maçın listesi olurdu. Ertesi gün kuponu getirdiğinde neden Beşiktaş lider dediğini anlamıştım, Totonun ilk maçı Beşiktaş’ın olduğu için en yukarıda yazmış, maçlardan bu kadar haberli ama hasta Beşiktaşlı arkadaş Beşiktaş’ı lider sanmıştı. O gün puan durumunun nasıl hazırlandığını öğretmiştim.

Şimdi, özellikle son haftalara doğru liglerde olasılık hesapları yaparken 40 yıl önce karatahtanın başında arkadaşlara puan durumunun nasıl hazırlandığını anlattığım günler gelir aklıma.

Takım taraftarlarının, hele aralarında fanatikler varsa futbol tartışmaların mantık yoktur, kısacası çoğunlukla saçmadır. Bu tartışmalar da ben de varsa, siz de varsanız hep aynıdır. Eğer o sırada birbirimizi kırmıyorsak ve eğlenmeyi başarabiliyorsak ne mutlu.

Ankara, 9 Kasım 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..