Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Bugün günlerden derbi

Bugün günlerden derbi
 

             Bugün günlerden derbi… Türk futbolunu ayakta tutan heyecanı sağlayan iki büyük kulüp Fenerbahçe ve Galatasaray Arena’da kozlarını paylaşacak. Öncelikle bu maç ligde her şeyin sonu olmayacak bu iyi bilinmeli. Bu yüzden maç sonucu ne olursa olsun her hangi bir taşkınlık olmamalı ve kaybeden kazananı kutlamalı, kazanan da kaybedene saygı göstermeli.

             İki takım arasında ki ezeli rekabete bakıldığında Fenerbahçe’nin çok ağır bastığı nasıl bir gerçekse son birkaç yıldır Galatasaray’ın çekingenliğinin de giderek azaldığı o kadar gerçek. Arena da oynanan üç karşılaşmanın ikisini Fenerbahçe kazanırken birinden Galatasaray galip ayrıldı. Kadıköy de ise Fenerbahçe rakibine oniki yıldır yenilmiyor. Fakat son iki sezonda oynanan üç maçta berabere bitti. Bugün ise sahada favori olmayacak. İki takımda galibiyete aynı mesafede… Bugün sahada futbolcuların gösterecekleri performans skoru belirleyecek. Umarız maçın hakemine çok fazla iş düşmez ve maçın önüne geçmez.

             Kendi açımdan maç değerlendirmesi yapmam gerekirse; Fenerbahçe’nin kontrollü oynayacağını ve çok fazla risk almayacağını, keza Galatasaray’ın da kontrollü oynayıp rakip defansın arkasına Burak ve Umut’u kaçırmaya çalışacağını düşünüyorum. Galatasaray’ın hücum hattı ne kadar iyiyse savunmasının da o kadar kötü olduğunu görüyoruz. Bu nedenle Fenerbahçe geriye fazla yaslanırsa rakibinin defans zaafından çok fazla faydalanamayacağını ve Galatasaray’ın hücum hattı karşısında zorlanacağı kanaatindeyim. Eğer Fenerbahçe maçta sakin kalmayı başarır ve topa sahip olursa galibiyete daha yakın olacağını düşünüyorum. Bu durumda Cristian, Kuyt ve Sow’un performansı Fenerbahçe için çok belirleyici olacaktır.

             Ayrıca maçta atılacak ilk gol ve sonrasında ki stratejiler de çok önemli. Eğer ilk golü Fenerbahçe atarsa dakika kaç olursa olsun geriye yaslanıp kontra atak oynamaya çalışacaktır. Fakat Fenerbahçe’nin oyun anlayışına ters olan bu stratejinin bir fayda sağlamayacağını söyleyebilirim. Bu durumda daha fazla yüklenecek olan Galatasaray’ın mutlaka gol bulacağını düşünüyorum.  Ancak ilk golü Galatasaray atarsa geriye çok fazla yaslanacağını düşünmüyorum. Bu durumda da Fenerbahçe’nin başlangıçta çok risk alarak oynamayacağını sadece maçın sonlarına doğru risk alacağını düşünüyorum.

           Genel olarak bakarsam orta sahaya hakim olan taraf galibiyete yakın olacaktır. Bir tarafta; Cristian, Mehmet Topal, Meireles göbekte Caner ve Kuyt kanatta, diğer tarafta; göbekte Selçuk, Melo kanatlarda Amrabat ve Hamit. Fenerbahçe’de bu orta sahada üç olumsuz yön var. Birincisi Mehmet Topal’ın formsuzluğu, ikincisi Caner’in kart görme potansiyeli ve üçüncüsü de Cristian’ın gününde olup olmaması. Galatasaray’da ise bu yıl geçen yıl ki performanslarından çok uzak olan Selçuk ve Melo ile bir türlü bekleneni veremeyen Amrabat ve Hamit’in performansları belirleyici olacak. Derbi maçı olduğu için motivasyonları farklı olacaktır. Ancak Selçuk ayakta duramaz ise ( kolay düşen bir oyuncu ), Melo agresifliğinden kart görürse ve Hamit ile Amrabat etkisizliklerine devam ederlerse orta sahaya Fenerbahçe’nin hükmedeceğini düşünüyorum ve bu nedenle kanaatim Fenerbahçe’nin galibiyete bir adım yakın olacağıdır.

 

 

 
Toplam blog
: 30
: 822
Kayıt tarihi
: 19.10.11
 
 

Öncelikle Merhaba... 1982 Zonguldak doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Özel bir bankada yaklaş..