Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Bugün günlerden pazar. Herkese benden bir Binnur kokteyli!

Bugün günlerden pazar. Herkese benden bir Binnur kokteyli!
 

Aç bakayım ağzini! Aç, aç, aç! Oooohh! Yarasın tosunuma! Mis gibi Binnur kokteyli!


Bugün günlerden pazar. Kimine keyif kahvaltısı, kimine dostla içilmiş, bol köpüklü bir Türk kahvesi... Kimine sevgiliyle sinemaya, tiyatroya gitmek. Kimine rahatça, bol bol gazete, dergi, kitap okumak... Kimine eş dost, aile ziyareti, kimine haylazlık, yaramazlık zamanı!... Kimine keyifli bir tatildir her pazar. Kimine pazarları da yapacak çok iş var!

Her neyse. Bugün günlerden pazar. Öyleyse herkese benden bir Binnur kokteyli!

Efendim, artık sizi Binnur'la tanıştırma zamanı geldi. Binnur, bundan sonraki yazılarımda zaman zaman hepimize arkadaşlık edecek. Öyleyse her yeni arkadaşlıkta olduğu gibi, önce tanışma faslı...

Binnur, Filiz Akın'dan; lükse düşkünlüğü, güce ve ihtişama hayranlığı, sağlıklı yaşam idealiyle, diyet merakını aldı. Plates, yoga neyin de onun gibi, Filiz Akın'ın da ilgisini çekiyordur herhalde. Zaman zaman karşılaşacağınız naifliği, Akın'ın ona en tanıdık mirası... Binnur, Filiz Akın gibi Avrupa'nın jet sosyetesini öyle yakından tanımasa da; bizimki de altın günlerine, çaylı kahveli, börekli çörekli ev gezmelerine pek bi meraklı!...

Türkan Şoray'ın; duygusallığı, mahcup ve utangaç halleri, zaman zaman çabuk sıkılan, çabuk heyecanlanan pırpır yüreği, Binnur'a da bulaşmıştır; her nasıl olmuşsa! O da Şoray gibi, bazen sadeleşir; canı kendi olmak istediğinde.

Hülya Koçyiğit'in; evlat düşkünlüğü, anaçlığı, iş ahlakı, aile düzeni, idealizmi de; gözyaşının hemen gözünün ucunda olması da çocukluğunda ve gençliğinde çokça izlediği Hülya Koçyiğit filimlerinden ruhuna sinmiş olsa gerek.

Veeee... Bütün bu özelliklerinin üstüne Binnur'umuzun; Müjde Ar'ın seksapalitesini, doğal erotizmini, feminist ruhunu; özgürlüğe düşkünlüğünü ve kendi başına buyrukluğunu da ekleyiverin bi zahmet efenim!

Şimdi, yukarıda size anlattığım bu özellikleri, mutfaktaki mikserinizde şöyle bi güzel karıştırın, birbiriyle harmanlayın, kucaklaştırın bakalım...

Binnur'umuz, öyle sıcakları falan da çok sevmediğinden, o karışıma, bolca da buz ekleyin... Vişnenin mayhoşluğuna limonun ekşiliğini katın. Yaz kış içebilin diye, portakalla limonu da unutmayın haaa! Şimdi acık da nane ya da karanfil koydunuz mu o lezzetli karışıma; al işte sana misss gibi bir Binnur kokteyli!... Pazar günlerinin vazgeçilmez tadı!...

Kocan, senetlerini mi ödeyemiyor. Diksin bakalım tepesine şöyle bi şişe Binnur kokteylini... Ne borcu kalır millete, ne ödenmemiş senedi kalır piyasaya!

Oğlun, kızın sözünü mü dinlemiyor. Sakinleştirici şurup niyetine çaktırmadan içir onlara kokteylimizi; ondan sonra bak bakalım, ne asiliği, ne asabiyeti kalır evlatlarının..

Komşuların davetlerine, pişti, okey, konken partilerine mi çağırmıyor seni. İçir bakalım onlara da şöyle tadı iyi ayarlanmış bir Binnur kokteyli... Bak bakalım, zerrece dışlanmışlığın kalır mı şu koca evrende?

İşyerinde patronunla, arkadaşlarınla; spor salonunda hocanla; okulda öğretmeninle aran mı açık. Diksinler tepelerine bir şişe Binnur kokteylini; ama fondip yapacaklar haaa!  Unutma! Kalır mıymış seninle zerrece dertleri. Hiç sanmıyorum be canım!

Doktorun, müzmin hastalıklarına çare mi bulamıyor. Direksiyon hocan, araba kullanmayı mı öğretemiyor sana bir türlü. Boş vakitlerini doldurmak için gittiğin dikiş nakış kursunda ortamı mı beğenmedin. İçir bakalım Binnur kokteylini tüm muhattaplarına... Bak bakalım, zerrece derdin, tasan kalır mı geriye?

İnternette, facebook'ta, twitter şeysinde yeteri kadar arkadaşın mı yok. Yayınla bakalım sayfanda bir kokteyl kuponu... Arkadaştan, eş, dosttan başını kaldırabiliyor musun bundan sonra, sanal ortamların binbir çeşidinde...

Dernek dernek gezdiğin halde, kafana göre bir sosyal sorumluluk projesi mi bulamadın demek. Gittiğin ilk derneğin sorumlusuna şöyle şerbet gibi, bal gibi bir Binnur kokteyli içir. Sana her yer dernek, bana her gün bayram!

Yıllardır siyasete giresin var. Ama daha üye bile olamadın demek hiçbir partiye. Ondan kolay ne var anacım! Kavanoz kavanoz Binnur kokteylini ikram ettin miydi falanca partinin filanca adamına; üye olmak şöyle dursun; tez zamanda genel başkanlığa bile aday olursun!

Eeee... Bugünlük bu kadar yeter. Binnur'la tanışma faslımızı burada bitiriyorum izninizle. Arkası yarın anacım! byeeee!

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır. 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..