Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

İnovasyon, Yapay zeka, Eğitim, İngilizce Öğrenimi ve Girişimcilik konularında çalışıyorum. En büyük eksikliğimizin bilimsel düşünceyi insanımıza verememek olduğunu düşünüyorum. İnsanları din, dil, cinsiyet, millet ve ırk ayrımına girmeden koşulsuz seven; iflah olmaz bir demokratım.

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Atatürk’ün yarım kalan ideolojik evrimi

Elinize sağlık, güzel bir yazı olmuş, çok başarılı bir gözlem ve yazın oluşturma yeteneğiniz var. Ama bilgi eksiklikleri ve hatta -maalesef- yanlışlıkları da var. Eğer tezinizi doğru kabul edersek, CHP’nin Bülent Ecevit önderliğinde 1970’lerde aldığı %45 i bulan oyları nasıl açıklayabiliriz? Üstelik Atatürk’ün Marxist bir tarafı olduğuna dair bir kaynak da bilmiyorum ben. Atatürk aslında 3. Selim ile başlayan Batılılaşma veya Bilimleşme akımını en üst tepeye çıkaran insan. Yani bir evrimden söz edeceksek 3. Selim’in hakkını yememek lazım. Ama özde samimi, akıcı ve kendi içinde tutarlı çok güzel bir yazı olmuş. Tebrik ederim.

11 Kasım 2013 15:29
Türkiye’de Suriyeli Mülteci Olmak

Gelecek vaadeden bir muhabir gibi çalışıyorsunuz. Gerek gözlemleriniz, gerekse de resimleriniz okuyucuyu olayın içine sokuyor. Stilinizi beğendim ve bir çok bloğunuzu keyifle okudum. Başarılar diliyorum :)

11 Kasım 2013 15:11
Gezi eylemlerinin Anadolu halkına yansıması

Elinize sağlık. İlginç bir yazı. Gözlemlerinizin doğru ve isabetli olduğunu düşünüyorum ama olayın yorumlanması konusunda farklı düşüncedeyim. Dünya basın özgürlüğü endeksinde 179 ülke arasında 154. sıraya düştüğümüz düşünüldüğünde (ki linke baktığınzda 10 sene önce 99. sırada olduğumuzu görebilirsiniz) toplumda bir bilgilenme sorunu olduğunu anlayabiliriz. Mesele şudur: doğru olarak bilgilendirilmeyen bir halk ne kadar doğru karar verebilir? Bence bu unsuru da dikkate almak gerekir. Bakınız: http://en.wikipedia.org/wiki/Press_Freedom_Index

11 Kasım 2013 15:08
 
Toplam blog
: 7
: 854
Kayıt tarihi
: 04.12.06