Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

BUGÜNE NOT: Bu gün içindeki, yüreğindeki sesi dinle; kulağına fısıldananları, egonun sesini değil.

BUGÜNE NOT: Bu gün içindeki, yüreğindeki sesi dinle; kulağına fısıldananları, egonun sesini değil.
 

Kendini yönetmeyi bil ki; seni yönetmeye çalışan çıkmasın. Sen kendi ayaklarının üzerinde duramıyorsan, bak bakalım çukurda mısın yoksa tümsekte mi? Senin makul olan her şeye yetecek öz gücün var. Öz değerinin farkında ol, değerini düşürmeye çalışandan da uzakta…

Yaşamak istediğin güzel şeyleri hak ediyorsun; bilincin hak ettiğini söylerken, bilinçaltın söylemiyorsa değersizlik korkunla yüzleş, onu kabullen sonra da o korkunu dönüştür. Unutma sen her şeyin en güzelini layıksın. Kimin ne dediği ne yaptığı bunu değiştirmez.

Maceralı yollar yerine güvenli yolları seç. Hayal kur, hedef koy ama bunlar istikrarlı olsun. Risk almak kimi zaman iyidir ama seni bulunduğun durumdan bir üst seviyeye güvenli ve huzurlu şekilde taşıyacaksa…

Olmayan paranı harcama. Olanı da çula çaputa değil, seni mutlu edecek sana değer katacak ve yaşamına renk katacak doğru yerlere harca.

Önce kendini doğru tanı çünkü kendini iyi tanırsan başkalarını da kolay çözme becerin daha yüksek olur. Kendini tanırsan, ne istediğini de bilirsin. Kendini tanırsan nereye, kime doğru yola çıkacağını da daha net belirlersin.

Kararsız olma, kararsızlık seni endişeye ve atalete götürür. Kararların net olsun, evet ya da hayır; ortası yok.

Emeksiz başarı olmaz, mucize bekleme. Dün başarısız oldun diye, bu gün de başarısız olacağın şeklinde bir şema yaratmaktan uzak tut kendini. Her başarısızlığın senin esas başarının ulaştıracak bir dersti, yeter ki bunun farkında ol.

Yeni davranışlar, düşünceler ve duygular geliştirmekten korkma, zayıflıklarına yenilmemek için güçlü yönlerini geliştir, sorun odaklı değil çözüm odaklı ol ve en önemlisi her zaman bir B PLANIN olsun. 

Bu gün içindeki, yüreğindeki sesi dinle; kulağına fısıldananları, egonun sesini değil. Bilinçaltının seni sabote ettiği her düşünceden uzak... Yapamam, beni mi bulacak, hep benim başıma geliyor, bu faturaları nasıl ödeyeceğim, ya beni sevmiyorsa, tembelim, başarısızım........ Tüm bu düşüncelerden uzak... Akışa bırakıp bu düşüncelerinden özgürleştiğinde, saplanıp kaldığın beklentiler olmadığı zaman gününü zehir etmediğinde, inan her şey daha iyi olacak. Biraz serbest bırak...

Olumsuz tüm kelimeleri sözlüğünden çıkart, çıkart ki her telafuz ettiğinde yarattığın olumsuz enerji harekete geçip seni bulmasın. Ha ağzından bir olumsuz kelime, cümle mi çıktı ya da kafandan geçti; hemen iptal, iptal de, yolladım benden gitti de... Kendinde bırakırsan, korkularını, olumsuz düşüncelerini an gelir yaşadığına tanık olursun.

Geçmişte yaşamayı bırak ama mutlaka yaşadıklarından ders çıkar. Seni üzenler, seni kıranlar, yediğin darbeler, terk edip gidenler, seni yarı yolda bırakanlar; bırak hepsi kendi tekamüllerini yaşasın. Unutma; senin tekamülün ayrı, onlar belki de senin birer aynandı; gerçekleri görmen ve kendinde eksik olanları fark etmen için. Bu gün yaşadığın ve seni mutsuz eden şeyleri yarın da yaşamak zorunda değilsin. İşe yaramayan hatta seni dibe çekmeye çalışan her şeyi, herkesi hayatından temizle, temizle ki yeni gelebilecek iyilere yer açılsın.

 

Yeşim BUYURGAN

Kişisel Gelişim Uzmanı, Eğitmen

 

*Yazılar telif hakları gereği yazar ismi ya da link belirtilmeden kopyalanamaz.

 
Toplam blog
: 92
: 4767
Kayıt tarihi
: 10.11.10
 
 

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü'nden Kimyager olarak mezun olmuştur. 1996-1997 yılları ..