Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '21

 
Kategori
Dünya
 

Bugünkü Nokta Çok Önemli

Uzun dönem Almanyayı yöneten Merkel akıllı ve öngörüleri güçlü bir politikacıdır ki, siyaseti bırakma kararı alarak bir dahaki dönemde aday olmayacağını açıklamıştı geçen yıl hatırlarsınız.

Merkel, dünyanın yeni bir yüz yıla yeni dünya dengeleriyle değişeceğini ve dolayisiyle dünya liderlerinin de değişime yol açılacağını öngörerek böyle bir seçimi tercih ettiğini düşünüyorum.

Dünyada seçimlerin her ne kadar demokratik seçimler gibi görünse de Amerikada başta olmak üzere emperyal ülkelerin çoğunda dünyanın güçleri yani derin devletleri tarafından ülkeleri yönetenleri belirlenmektedir.

Emperyal güçler için demokrasi sadece sözde. Uygulamada demokrasiden söz edilmez. Demokrasi anlayışını kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etmektedirler. Örnek Trump'ın demokrasi anlayışında açık şekilde görülmüştür tüm yargı sistemini kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirdiği gibi.

Bugün dünya Amerikadaki 6 ocak'ı konuşuyor. O gün yazımda Trump'ın derin devlet tarafından yönlendirildiğini yazdım. Bir gün sonra televizyonda tartışma programlarında bazı yorumcular tarafından 6 ocak'ın bir derin devlet komplosu olduğundan söz edildi.

Dört yıl öncesine gidelim ve Trump'ın nasıl seçildiğine bir bakalım. Amerika medyasında kısa bir sürede tanıtıldıktan sonra asla seçilemeyeceği görülürken Rusya'nın dolaylı desteğiyle seçimleri kazandığını gördük. Yani derin devlet tarafından özellikle başkan tayin edildi ben öyle tanımlıyorum.

Aynı derin devlet dünyayı yeniden şekillendireceği için (tabi kısa sürede değil, en az 30-40 yıl zaman diliminde) Trump yoluyla sözde Amerikanın prestijini sarsma yöntemiyle yukarıda da belirttiğim gibi dünyadaki yeni dengeleri oluşturacağından dolayı yeni yüz yıl için tamamen yeni düşüncelere yeni yeniliklere yelken açacağından dünya ekonomisini yönlendiren güçlere özgü yapılanma sürecini oluşturacaktır.

Birinci dünya savaşından sonra başlayan yeni sanayi döneminde (basit anlatımla) otomobil, savaş uçağı, televizyon, buzdolabı, sanayi makinaları üretildi, teknoloji gelişimiyle de bugünkü dijital teknoloji dönemine ulaşıldı.

Bundan sonra yeni yüz yılın dijital dönem ile başlayacağı ve teknolojinin daha da hız kazanacağını hatta ışık hızı dönemiyle devam edeceğini söyleyebiliriz.

İşte tam da böyle bir dönemde dünyada ilk 30-40 yıl içinde belki silah üretimi durdurulacak ve dünyadaki yeni Z kuşağının yöneteceğini düşünürsek dünya ülkelerindeki sınırlarının kaldırılması da söz konusu olabilir. Hayal gibi görünen bu düşünceye katılmayan olabilir elbette ama ben çok inanmakta olduğumu söylemek isterim. Dedim ya dünyadaki politikalar Trump'tan sonra değişecektir.

Trump bir figür ve bu figürü oluşturan da dünyanın derin güçleridir.

Bu günkü noktayı da bu şekilde koymuş olalım.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..