Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '16

 
Kategori
Deneme
 

Bugünkü okyanuslar suyla dolmasaydı oralarda yaşardık; şimdiki yerler de dağlarımız olurdu

Bugünkü okyanuslar suyla dolmasaydı oralarda yaşardık;  şimdiki yerler de dağlarımız olurdu
 

Bu yazıyı dediğimiz gibi olsaydı anlamında değil, hani evrenin hali belli mi olur, deniz/okyanus boşlukları o gün dolmuş belki bir gün de çekilir, al sana yeni bir dünya.

Denizlerin/okyanusların tabanı nasıl bilmiyorum. Sanırım yaşadığımız kara parçalarının derinlerde kalmış benzeri. Derinlerin de dağları vardır. Okyanusların en derin yeri 11 kilometre. Dünyada bu kadar yükseklikte dağ var mı?

Okyanusların dibini merak ediyorum, sular çekilse de nasıl bir dünyada yaşadığımızı görsek. Bu durumda bizler dünyanın suyun üzerinde kalan kısmında yaşıyoruz. Dünya sularla dolmuş ama ancak bu kadar dolabilmiş.

Bu kadar suya ihtiyaç var mı?(Dünyanın dörtte üçü ne demek ya) Mevcut deniz canlıları daha küçük denizlerde de yaşarlardı. Hem zaten yaşam alanları bu kadar geniş olduğu için bu kadar türediler. Denizlerde/okyanuslarda yarı yarıya çekilme olsa bile felaket yaşanmaz, kalan su onlara yeter. Bize de belki bugünkü dünya kadar yer açılır. Zaten Allah’ın balığına dünyanın üçünün, insana da üçün birinin verilmesi mantıklı değil.

Ayrıca dünyanın bu kadar çukuru mu varmış. Az kalsın dünya yekpare bir okyanus olacakmış. İlerleyen bin yıllarda insanoğlu eğer dünyaya sığmazsa gözünü buralara dikebilir.

Okyanuslar denizler sularla dolmasaydı yaşadığımız yerler gibi olacaktı ama bir farkla aşağılarda, derinlerde. Belki çok derin ve çukur olduğu için oksijen nedeniyle hayat olmazdı. Bugünkü yaşadığımız yerler yükseklerde kalırdı. Dünyanın hali, bu söylediğimiz olmayabilirdi. Yani Okyanuslar denizler sularla dolmayabilir, tıpkı şu an yaşadığımız yerler gibi boş kalabilirdi.  Uzayın işi belli olmaz, bin ya da milyon yılar içinde başlangıçtaki olgunun tersi yaşanabilir. Sular çekilir, deniz canlılarına elveda; yeni sular gelir, bize elveda.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..