Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bugünün " Modern Birey " yaklaşımları ve farkındalık hakkında...

Bugünün " Modern Birey " yaklaşımları ve farkındalık hakkında...
 

Tarafsız bir bakış açısı yoktur. Bir şeye ancak taraf olduğumuz bir noktadan bakarız. Ancak farkındalık ve diğer "ol"ma ile kavramları gelişmişler bir den çok noktadan bakabilme yetisine sahiptirler.

Zeka, "ol"madan önce farklı bakış açılarını görmeyi becerirse, insanı kullanmaya yönetmeye başlayabilir. (Bunun olumsuz örnekleri hitler, olumlu örnekleri bilim adamlarıdır. Bilim adamlarını ikna ederseniz dünyayı bir anda tümüyle yok edecek bir bomba yapabilir, sanatçıyı ikna ederseniz onu çok faydalı gösteren bir görselle sunabilir, girişimciyi ikna ederseniz onu götürür dünyanın tepesine bırakır, iletişiciyi ikna ederseniz, patlamanın etkilerini rapor edeceğini size söyleyebilir. Bu yabancılaşma ve aidiyetsizliğin en üst sınırıdır. Özgür irade tüm bu saydıklarıma hayır diyebilme gücüdür. Modern birey, günümüzde bunu becerebilen ve hayır diyebilendir.)

Modern birey, özgür irade kullanımı yapabilen, farklı görüş açılarından görme becerisine sahip kişidir. Bunu ritüeller yoluyla, düşüncesiyle ve başka yaklaşımlarla ifade edebilir.

Görme yetisi çok gelişmiş insanlar her zaman var, bu görmeyi özgür iradesiyle birleştirip yeni "ol"ma yolları geliştiren insanlar son dönemde çoğalmıştır.

Yaşam günümüzde "ol"mayı hızlandıracak, zamansızlığı geliştirecek çok sayıda yetenekle donatmış bizleri. Bunun en önemlisi iletişim yollarıdır. Modern, iletişim yollarının çokluğuna ve kirliliğine karşı duvarlar geliştirmeyi becermiş kişidir. Böylece iletişimin onu yönetmesine izin vermez.


Onu ancak "mümkün olduğunca ve farkındalığının gelişimine bağlı olarak" serbest özgür iradesi yönetebilir. Bugün özgür iradesi yüksek insanların artık birlikte ve birarada tüm inanç ve düşünceleri kapsama ve onları insanın gelişimine sunma günüdür.


Modern birey, inançlarla savaşmaz, dinleri en önemli geliştirici olarak görür.

İnançları baskı altına almanın keskin ve yeni gecikmeler yaratacağına inanır.

Deneyimin önünü kesmez, düşen bir çocuğun deneyimini engellemenin onu gelecekte daha keskin düşüşlerle karşılaşacağını bilir.

Modern birey, yereli önemser, alışkanlıkalrı takdir eder.

Modern birey, anda kalır. Gelecek ve geçmişi anda yönetebilir.

Modern birey için “an”, her şeydir. Zamansızlık uygulayarak yarını ve dünü görebilir.

Bunu özgür iradesi dışında kullanmaz.

"Modern Birey" aynız zamanda iletişim kavramalrını çok iyi kullanabilen "Modern Büyücü" dür.

Bunlar benim özgür irademle geliştirdiğim, özgür düşüncelerim.


 
Toplam blog
: 202
: 994
Kayıt tarihi
: 29.06.07
 
 

Sosyal medya danışmanı, grafik tasarımcı.  ..