Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Bulaşıklara kesin çözüm

Bulaşıklara kesin çözüm
 

Herkesin hayatına giren ve arkadaşlıklar konusunda mutlaka iyi bir tecrübe olan bulaşık insan tiplemeleri vardır. Yollarınızın bir dönem kesiştiği bu insanlarla bir süre sonra fikir ayrılığı, büyürken farklı değişim ve gelişimler, hayata bakış farklılığı gibi çeşitli nedenlerden ötürü yolunuzu ayırmaya kalktığınızda maalesef başınıza gelmeyen kalmaz.

Uzun süre arkadaşlığınız nedeni ile hayatı birlikte paylaştığınız, en önemli sırlarınızı dile getirdiğiniz bu arkadaşlar siz artık farklı bir yolda ilerlemek istediğinizde bunu asla kabullenmek istemezler. Oysa ki; daha önce verdiğiniz sinyalleri algılamamışlardır. Genelde yol ayırmak için Allah tarafından tamamen doğaçlama gereksiz bir vesile oluşur ve bu vesile ile karşı taraf en yakın arkadaşınız sınıfından çıkıp, bir anda en tehlikeli düşmanınız konumuna geçer.

Bir anda kırk yıl hatırı için içilen kahveler, acı günler, tatlı günler, aynı sofrada ekmeğimi paylaştım gibi önemli değerler yok olur ve karşı taraf hakkınızda eteğinde biriktirdiği ne kadar taş var ise pat diye etrafa saçıverir. Bir anda kendinizi eleştirinin, karalama politikalarının ortasında buluverir, paylaşımlarınızın size nasıl bu şekilde döndüğüne şaşar kalırsınız. Sizin sır diye paylaştığınız şeyler amacından farklı olarak, ileride bir arıza olduğunda kullanılmak niyeti ile çoktan kayda alınmış ve de en aciz kalınan noktada intikam amaçlı geri bombalanmıştır bile.

Kendiniz hakkında düşünülen gerçek fikirleri maalesef karşınızdakine artık aynı yolda devam edemeyeceğinizi bildirdiğinizde öğrenirsiniz. Vesileniz can yakıcıdır veya değildir bunun gerçek savunması zaten sizdedir ve mutlaka kendinize göre haklı bir nedeniniz vardır. Ama karşınızdaki kişi onu neden hayatınızdan uzaklaştırmak istediğinize kafa yormak yerine maalesef vesilede takılıp kalır. Ciddi bir hazım problemi yaşayıp, direkt sizin değerinizi nasıl düşürebilir hemen buna kanalize olur.

Hayatınızdan mecburen çıkar ama çıkmamak için uzaktan bile bulaşır. Ona buna konuşmaktan yorulmaz, diğer yakın arkadaşlarınızı da kendi tarafına çekmeye çalışır. Bu arada diğer tarafa geçen olursa sevinin; etraf toptan temizlenir, siz de kim sizinle aynı yolda kim değil bir taşla iki kuş misali bahar temizliği yapmış kadar olursunuz. Bu geçişlerde endişe taşımayın, sizi olduğunuz gibi seven zaten sizinle kalacaktır. Başkalarının anlattıkları ile de ilgilenmeyecektir.

Bulaşık, gerçek bulaşık misali durdukça kurtlanır ve altı ay sonra tekrar ortaya çıkar çünkü kendini belli aralıklarla hatırlatmak ister. Sen beni hayatında istemiyorsun ama ensendeyim sana her an bildiklerimle kötülük yapabilirim şeklinde bir elektronik posta, mesaj veya ortak bir tanıdık aracılığıyla can sıkma çalışmalarına devam eder.

Herkesin laf sokma kabiliyetinin, sinirlenme potansiyelinin, onun seviyesine düşme yetisinin olabileceğini unutur, laf sokuşturdum diye anlamsız bir tatmin yaşar. Sizi anlamayacağını bildiğiniz için siz cevap dahi vermezsiniz, bu sefer de öyle bir laf soktum ki cevap bile veremedi diye ikinci bir tatmin yaşar. Bu tatmin esnasında bulaşığın tek unuttuğu kendisinin de konuşulabilecek sırları olduğudur. Sizin bulaşık olmama uğraşınızı ise korkak olmanızla yorumlar.

O yorumlarıyla tatmin ola dursun, siz yanlışlıkla arkadaş diye beraberinizde taşıdığınız bu yükten kurtulmuş olmanın rahatlığı ve sizi ne koşulda olursa olsun samimiyetle sevdiğine inandığınız, bir gün istemeden yolunuz ayrılsa bile hakkınızda kötü konuşmayacak, en fazla yolunuz ayrıldı diye burnunun direği sızlayacak gerçek dostlarla yolunuza devam edersiniz. Alacağınız ders, yakın sandığınız herkesin “sizin yakınlığınızda” olmayacağı ve paylaşmanın dozunu öğrenmektir.

Hayatınızdaki bulaşıklara kesin çözüm, o bulaşığı sabırla temizlemektir. İnatçı kirler bile bir süre sonra sabrınız karşısında akan suyla birlikte çözülüp gidecektir.

 
Toplam blog
: 118
: 1607
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Bir fikirden bir başka fikre, gerçeği bulana kadar bir halden başka bir hale geçip duruyorum. İncede..