Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Bülent Ersoy evlendi mi?

Bülent Ersoy evlendi mi?
 

"Topluma örnek olmak zorunda değildir" dediler sanatçılar için. "Kendi hayatlarıdır istediklerini yaparlar dediler." Televizyon programlarında tartışmalar yaptılar. Ağlayan anneler, pişman olan gençler dinledik. "Bile bile kabul etti dediler."; "Hayır para için dediler." Psikologları konuşturdular. Sanatçılar sanatçıları övdü, bir anne biraz yapmacık, biraz pişman dizlerini dövdü. Çocuklar annelerine sorular sordular. Sorulara başka bir sanatçının, sanatçıya çıkışları ile yeni sorular ilave oldu. Değerler sorgulandı, modernlik rüzgarı esti geleneklerin üstüne. Erkek sesi ile kadın sesi arası karışık baygın bir tonla, "Br daha, bir daha, " diye isterik sesler yankılandı televizyon ekranlarında. Aşk rüzgarları estirildi doğrularla yanlışların demokratik rüzgarında. Çocuklar, sorular sordu annelerine, cevaplar yarım kaldı müziğin nağmelerinde.

Bir yanda büyük bir sanatçı, diğer yanda körpecik bir aşık gençliğinin pembe dünyasında. Başka bir yanda ise psikologlara gittiğini söyleyen eski damat. Yol gidilen aynı yolun bir başka başlangıç yeri. Sadece yolculardan biri değişik. Müziğin ve reytingin en zirvelerdeki yerlerinin baş döndürücülüğünden, ses seda yok yeni damadın ailesinden. Belkide bir kaç yıl sonra aynı şarkıları dinleyeceğiz yeni sahiplerinden. "Kandırdılar yavrumu, " sesleri yükselecek babasından ya da annesinden.

Bir yıldızın renkli dünyasının ve yaptığı evliliğin pembe rüyası hayali olacak gençlerin. Yıldızlar kayacak gökyüzünden, onlarca yarışmanın hayaline. Mahalle aralarında şarkılar söyleyecek oyunlarında çocuklar jüri üyelerine. Büyük hayallerle gelecekler sıcacık yuvalarından şehrin bilinmeyen yerlerine.

Aralarından biri ikisi bir anlık parlayacak belki gökyüzünde sönmeden önce. Sonra bir televizyon ekranından dinleyecekler belki, yıldız olmanın imkansız denecek kadar zor olduğunu. Yüzlerce yıldızdan sadece bir kaçının aradığını bulduğunu. Topluma örnek olmak zorunda değildir dediler sanatçılar. Çocuklar sordu annelerine, acaba Bülent Ersoy bana da aşık olur mu?

Sizce bu evlilik ya da yakınlık doğru mu? Bu duruştan ve bu fotoğraftan, olmamalıydı dediğiniz kareler çıkarabiliyor musunuz? Tabiiki özgür olmalı insanlar. Aşklara saygı gösterilmeli. Belkide hiç rahatsız olunacak bir şey yoktur. Keşke hala kulağımda çınlayan ve bir bayanın asla o sesi çıkarmayacağına inandığım, "Bir daha hadi bir daha, " seslerini duymasaydım. Sanatını her zaman takdir ettiğimiz büyük bir sanatçının, gerek kullandığı kelimelere, gerekse davranışlarına daha özen göstermesi gerekmez miydi?

METİN ÖZKAYA


 
Toplam blog
: 116
: 3217
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İstanbul' da doğdum. Antikacı, saray restoratörü ve eksperim. Antika konusunda 50’ye yakın belgesel ..