Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Bülent Ersoy ve Azra Akın’ın moonwalk yaptığı reklam,Michael Jackson'a ithaf

Bülent Ersoy ve Azra Akın’ın moonwalk yaptığı reklam,Michael Jackson'a ithaf
 


Ay ay dolunay

Bir sihir gibi karşımızdasın

Ve nelere gebe

Ve nelere şahit…

Mühim bir gün. Reklamı izlemiş olanlar, hala bir o yana bir bu yana savrulmakta mutlaka. Karmaşık duygular içindeyim bende. Ablamızı izledik böyle olduk ne yapalım.

Güne dair astrolojik değerlendirme:
 
Bugün ne yapılabilir ? Bugün Terazi burcundaki Ay dikkatimizi başkalarına, ilişkilere ve ortaklaşa konulara çekiyor. Devam eden işlerin bir sonuca vardığını görebiliriz. Kendi kendimize bir değerlendirme yapmak ve hatalarımızdan dönmek için uygun koşullar var. Bugün aynı zamanda sosyal imkanlar, eğlence, sohbet ve ilişkiler açısından da hareketli zamanlar var.

Nelerden kaçınmalı ? Yapmak istediğimiz değişiklikler olsa da, tam olarak hangi yöne gideceğimize, ne yapabileceğimizi karar vermekte zorlanabiliriz. Böyle zamanlarda başkalarını dinlemek ve daha çok şey öğrenmek yararlı ancak kendi kararımızı kendimiz vermek durumundayız. Gün içinde çok karmaşa, belirsizlik, aldanma ve aldatılma söz konusu olabilir.(milliyet.astroloji)

Moonwalk tarihçesi:

Tarihi 1930'lu yıllara dayanır. Fransız pandomim sanatçısı Marcel Marceau bu dansın öncü isimlerindendir. Ayrıca Bill Bailey isimli bir salon şarkıcısının 1955 yılında kaydedilmiş bir ay yürüyüşü, ilk ay yürüyüşü videosu olarak tanımlanır. Bu dans türü yıllarca var olduğu halde Michael Jackson sayesinde dünyaca tanınmıştır.
 
Moonwalk ya da ay yürüyüşü, geriye adım atıldığı hâlde ileriye adım atılıyormuş gibi gözüken, göz yanılsaması üzerine kurulu bir dans figürü.Bu popüler dans figürü Michael Jackson tarafından 16 Mayıs 1983 tarihinde Motown müzik şirketinin 25. yıl kutlamalarında Billie Jean şarkısı eşliğinde sergilenmiştir ve daha sonra Michael Jackson'ın imzasıyla dünyanın en iyi dans figürleri arasında yer almıştır.Michael Jackson bu dansı sokaktaki siyahi gençlerden öğrendiğini belirtir.(wikipedia)

Reklam yapıcıların mutlaka bir bildiği vardır. Bizim dar bir paradigma ile baktığımız mevzuları mutlaka derinlemesine biliyorlar, katmanlara ayırıyorlar ve çözüp yeniden bize sunuyorlardır. Çağın en hızlı ilerleyen sektörü olarak, mutlaka cin fikirli, ‘abovvvv bu da’ ne efektli ses getiren  bir buluşa imza atmaları lazım.

Ama yine de olmamış.

Bizimla değilsin be annem!


Merakımı didikleyen sualler:

  • Çok düşündünüz mü?
  • Yeni bir ikili mi yaratmaya çalışıyorsunuz?
  • Hadi yarattınız dans  ne ayak?
  • Hadi dansta olsun, moonwalk oha yani?!


Daraldım, ben kaçar.


Son söz:

Yazık oldu Jackson abimize!

 

Kingsin!

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 432
: 6177
Kayıt tarihi
: 08.10.06
 
 

Med cezir içinde kafasına estiği gibi yaşayan bir havva kızı birazcık kağıt kalem aşinalığı olmas..