Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '13

 
Kategori
Beslenme
Okunma Sayısı
113
 

Bulgur

Bulgur
 

Hergün yenmesi gereken gıdaların başında gelen bulgurun faydaları sahip olduğu besin özelliklerinden dolayı tek başına tüketilen bir üründür. Oldukça besleyici ve doyurucudur. Raf ömrü diğer gıdalardan daha yüksektir. Doymamış yağa sahiptir ve toplam yağ oranı düşük olduğu için sağlıklıdır. Kolesterol içermez, içerdiği folikasitten dolayı çocuklar ve hamileler için önemlidir. Yüksek mineral ve sellozdan dolayı besin emilimini artırır ve kabızlığı önler. Vejeteryan beslenmeye çok uygun bir gıda maddasidir. Bulgur radyasyonu emmez bu nedenle nükleğer savaş riskine karşı bazı ülkelerce stoklarda tutulan gıdaların başında gelir. Çeşitli kronik hastalıklarda savaşta da gücü yadsınmaz.

100gr. Bulgurun besin değeri

Kalori(enerji)350cal

Karbonhidrad=69.8gr

Yağ=1.5gr

Proteğin=12.5gr

Kalsium=40mg

Demir=3,5mg

Vit -a

Vit-b1-040mg

Vit-b-2-06mg

Vit-co.mg

Nnisain-4,30mg 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 77
Toplam yorum
: 51
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 740
Kayıt tarihi
: 03.12.12
 
 

Bir kadın, bir anne, kırk yıllık eş... Resim yapmak, yazı ve şiir yazmak, her gün yeni şeyler..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster