- Kategori
- Yemek - Mutfak
Bulgurlu, ıspanaklı tart
BULGURLU ISPANAKLI TART
Tartların çeşitleri var. Bugün benim bulgur ve ıspanaklı tartımı deneyelim.
YAPILIŞI:
Yarım kilo ıspanak ayıklanır, iyice yıkandıktan sonra kıyılır. Kıyılan ıspanaklar 1 kaşık elma sirkesi katılmış suda 15 dakika bekletildikten sonra, tekrar yıkanarak ince, ince kıyılır. Üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilerek iyice elle yumuşatılır. 1 su bardağı ince bulgur yıkanıp, derin bir kapta üzerine sıcak su konularak ağzı kapatılır ve 15 dakika yumuşaması için bekletilir. Yumuşayan bulgurun üzerine 3 tane haşlanmış patates rendelenir, ıspanak, yarım su bardağı süt, ı su bardağı yoğurt, 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı karbonat, arzuya göre tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 3 adet çırpılmış yumurta 3 yemek kaşığı sıvıyağ ilave edilerek iyice yoğrulur. Bu karışım yağlanmış fırın kabına yayılıp bastırılır. Üzerine rendelenmiş yaşar peynirleri serpilerek, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirilir. Dinlendikten sonra dilimlenerek servis tabağına alınıp servis yapılır. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ