- Kategori
- Özel Lezzet Durakları
Bulgurlu, mercimekli salata
BULGURLU, MERİMEKLİ SALATA
Hanımlar kabul günlerinde çeşit, çeşit pasta börek yerine, protein ve sağlık açısından daha yararlı çeşitli salatalar sunabilirler. İşte size protein açısından yararlı bir salata.
YAPILIŞI:
1 su bardağı yıkanmış bulgur, 1 su bardağı yeşil mercimek ayrı ayı kaplarda haşlanır. Yesil mercimekleri yıkayıp, üzerine sıcak su koyup 5 dakika daha haşlanır. Soğuduktan sonra, süzgeç içerisine alıp süzülmeye bırakılır. İstenirse bulgur yerine pirinç de tercih edilebilir. Haşlanmış olan 1 adet havuç küp, küp doğranır. Havuç yanında 1 avuç haşlanmış bezelye, 1 adet kırmızı, yeşilbiber, konulabilir. 3 adet yeşil yıkanmış soğan küçük, küçük doğranır, 1 tutam ayıklanıp yıkanmış maydanoz, dereotu eklenir. İsteye bağlı tuz, karabiber serpilir. Karıştırılır. Üzerine 2 kaşık zeytinyağı, yarım sıkılmış limon veya nar ekşisi de konulabilir. Karıştırıp servis tabağının içerisine marullardan koyup, salata yerleştirilir. Üzeri limon, domates dilimleri, halka, halka doğranmış soğan dilimleri ile süslernir. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ