Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '09

 
Kategori
Haber
 

Bulmaca tutkunları adres değiştirdi.

Bulmaca tutkunları adres değiştirdi.
 

...29 Ekim Akçay Buluşması"...İşkembecide...


Eskiden ansiklopedi tepeciklerinin arasında kaybolarak çözmeye çabaladığımız Sedat Yaşayan'ın Cumhuriyet Pazar Dergi'deki "Armağanlı Bulmacası" nı artık internet ortamında yardımlaşarak çözüyoruz. Bu amaçla 5 yıl önce doğan sitenin üyeleri 2 yıldır düzenledikleri toplantılarla tanışıp, birlikte bulmaca çözme zevkine de varıyorlar.



20x20 lik çapraz bulmacanın tutkunu olan grup, ayrıca üçer kişilik takımlar halinde, kendi hazırladıklar fevkalede zor sorulardan oluşan bir "Bulmaca Ligi" de düzenliyor. Takım isimleri; mor, lacivert, kırmızı gibi renkler. En ilginci de "morcivert"... Lig turnuvası neticelendiğinde, derece alanlara kupa ve madalya ödülleri veriliyor.






<ımg height="160" alt="logobulcum.gif" src="http://www.mamutistan.com/mynet_resimlerim/logobulcum.gif" width="500" border="0">

http://www.bulmacacumhuriyeti.com/



Grup, yurdumuzun değişik şehirlerinde yaşayan üyelerinin organizasyonlarında bayram, kurtuluş günleri gibi önemli günlerde buluşarak güzel anıları paylaşıyorlar. Aynı zamanda ülkemizi yakından tanıma fırsatı yaratılıyor. Yeni sitenin planlanan ilk buluşması ve "Bulmaca Ligi" ödül töreni "19 Mayıs Denizli Buluşması" olarak gerçekleşecek. Organizasyonu, Prf. Abdurrahman Tanrıöğen ve Tuğran Gürkan tertipleyecek. 23 Nisan'da ise bir ara buluşması düzenlenebilir.

Kısaca "cum-bul" adıyla anılan bulmacaseverler, "Bulmaca Cumhuriyeti" adı altında kendi gayretleriyle yeni bir sitede, yeniden buluştu. Sitede, Saim İnce "Türkçemiz", M.Celalettin Avus "Görsel", Ersin Elbingil "Asprin Sorular", Yusuf Sula "Çapraz Bulmaca", Anıl Öçal "Anıl'ca Sorular", Necip Işıtman "Birlikte Çözelim", Saim İnce "Sorular" köşeleriyle forumu renklendiriyorlar. Ayrıca, "etkinlikler" ve "sohbet" köşeleri var. Üyeler, bilgi ve yetenek sahibi oldukları konularda yeni köşeler açmaya devam edecek.

Sedat Yaşayan fanı bulmacaseverlerin ortak özellikleri, doğruyu bulana dek inatla araştırmak.


Site Kurucusu 6 Üye:

<ımg height="138" alt="bulcumyonetim.jpg" src="http://www.mamutistan.com/mynet_resimlerim/bulcumyonetim.jpg" width="756" border="0">

soldan sağa: Cüneyt Işıtman (Kaptan), Hüseyin Saraçoğlu (Mkn.Mh.), Betül Soylu (Öğretmen), Nail Mehmet Uslu (Tkn.Dnş.), Namık Gürsel (Turizm İşl.), Anıl Öçal (Atom Mh.)

 
Toplam blog
: 288
: 1185
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendi halinde yazar, çizer, çapraz bulmaca çözerim. İki yüzyıl, bir binyıl gördüm. En sevdiğim hoca ..